Skip to content
Politică

Cătălin Predoiu reacționează după inițiativa de schimbare a Codului Penal. „Ar fi fost o decizie…”

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal Cătălin Predoiu a comentat marți seara la emisiunea Deschide lumea, moderată de Lavinia Șandru, la postul de televiziune Realitatea TV, inițiativa Partidului Social Deocrat de a modifica Codul Penal.

Astfel, fostul ministru al justiției consideră că modificarea Codului Penal ar fi fost o decizie greșita dacă această propunere ar fi trecut.

Ar fi fost o decizie gresita, care ar fi dat o lovitura puternica unuia dintre putinele castiguri constitutionale in Romania in ultimii ani, consolidarea unui mecanism de justitie independent. ”, a comentat Predoiu, care a vorbit și despre cine sunt cei care dezvoltă acest fel de inițiative, nominalizându-i pe câțiva dintre ei.

Aceste propuneri sa nu credeti ca sunt facute de mari profesori de drept. Și parlamentarii astia au un nume. Marius manolache, urmarit penal, Marian Ghiveciu, deputat PSD, trimis in judecata pentru abuz in serviciu. Si mai sunt astfel de parlamentari care datorită cunostintelor vaste de drept penal s-au gandit ca trebuie sa fie arhitectii noului sistem de drept penal si de procedura penala din Romania. Deja numai faptul ca aceste propuneri sunt formulate de oameni care au fost trimisi in judecata si unii dintre ei sactionati penal ar trebui sa ne puna un semn de intrebare.”, a adăugat Cătălin Predoiu, spunând că aceste proceduri sunt făcute ”pentru tovarășii de suferință”

Pentru tovarasii de suferinta. Nu  in  urma unui studiu de drept penal. Este o propunere facuta aproape intempestiv petru a schimba cursul justitiei de pe drumul corect pe care il are astazi spre o fundatura.”, este de părere fostul minstru al Justiției.

Liderul PNL este de părere că actualul mnistru al Justiției trebuia să atragă „public atenția asupra acestei initiative”, care nu face rau numai justitiei, ci și României.

In ultima perioada ministerul Justitiei s-a aliniat pozitiei Consiliului Superior al Magistraturii. Ministrul Justiției nu putea sa nu inteleaga ca aceste modificat nu numai ca ar fi aatcat sistemul, dar ar fi produs si un prejudiciu major Romaniei. (…) Ar fi trebuit din timp sa dezamorseze aceste intitiative, sa atraga public atentia asupra acestei initiative pentru a explica si in interior, in cadrul partidului, si in exterior ca nu fac rau doar justititiei, ci si Romaniei.

Întrebat despre cat de mult a cantarit in decizia luata astazi avertismentul pe care l-a dat Gabriel Oprea PSD-ului în cazul în care se modifică cele două coduri, liberalul a declarat că este mulțumit că poziția a fost exprimată ferm, dar că esențială ar fi reacția premierului.

Citește și: Consultant politic decriptează un mesaj cheie transmis de Oprea lui Ponta: ”Mesajul este unul spectaculos”

Făra a cerceta ce e in spatele acestui anunt, eu sunt multumit totusi ca aceasta pozitie a fost exprimata foarte ferm si asumat si cred ca intr-o masura substantiala a cantarit. Dar nu e de ajuns. De ajuns ar fi ca premieru Victor Ponta sa vina sa spuna ca am citit aceasta propunere si, prin urmare, aceste modificari nu au sustinerea mea ca premier. Aceasta ar fi o declaratie corecta la care il invit pe premierul Victor Ponta.”, a subliniat liberalul.

De asemenea, Cătălin Predoiu a insistat că este important ca Ponta să ia in calcul solicitările Opoziției.

Cred ca e datoria dansului sa ia in calcul ceea ce ii cerem din opozitie. Încep cu cea pe care il intereseaza in mod direct, respectiv dezincriminarea conflictului de interese. Faptul ca aceasta infractiune ar fi stearsa ar insemna inchiderea multor anchete. Faptul ca aceasta infractiune nu mai e pedepsita fie si o zi da dreptul inculpatului sa invoce o lege si sa incheie toata povestea.”, a spus Predoiu la Realitatea TV

 

 

1 comentariu la “Cătălin Predoiu reacționează după inițiativa de schimbare a Codului Penal. „Ar fi fost o decizie…”

  1. Adica aceste Coduri sunt trecute prin asumare de catre un guvern penal aproape pe de-a-ntregul, si vine asta care era ministrul justitiei sa ne spuna ce si cum vor unii sa-l modifice ??? Pai intai sa vedem cum si pentru ce penali a fost el facut !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *