Cătălin Predoiu: România este o ţară sigură, lucru mărturisit şi de cetăţenii europeni care o vizitează

Sursa foto: Camera Deputaților
Sursa foto: Camera Deputaților

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat marţi, după întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, la sediul MAI, că ”România este o ţară sigură, lucru mărturisit şi de cetăţenii europeni care o vizitează şi ca să rămână o ţară sigură, trebuie să facă în continuare investiţii şi modernizări”. Despre nemulţumirile poliţiştilor care ameninţă cu proteste, Predoiu a spus că s-a discutat aproximativ două ore şi nu s-a pronunţat cuvântul protest pe parcursul acestor discuţii.

Ministrul Afacerilor Interne a declarat după vizita premierului la sediul MAI că recent, un prieten dintr-o ţară din Vestul Europei i-a mărturisit cât de liniştit e de faptul că îi studiază copilul aici în România, pentru că că se simte în siguranţă şi mai în siguranţă decât în ţara sa.

”Ce vreau să spun prin această parabolă? România este o ţară sigură, lucru mărturisit şi de cetăţenii europeni care o vizitează, care stau, locuiesc în ea, lucrează sau studiază. Ei, ca să rămână o ţară sigură, noi trebuie să facem în continuare investiţii şi modernizări. Bugetul Ministerului Afacerilor Interne în acest an cuprinde o sumă de trei ori mai mare pentru investiţii decât anul trecut, care a fost de asemenea o sumă importantă. Deci avem în jur de 900 de milioane de lei pentru investiţii în logistică, în egală măsură, noi trebuie să ne preocupăm şi de consolidarea statutului poliţistului, poliţistului de frontieră, jandarmului, pompierului salvator şi aşa mai departe. În acelaşi timp, noi am lansat şi o serie de reforme instituţionale, IPJ Constanţa e doar un exemplu dar gândim şi alte astfel de măsuri, toate acestea încadrate în priorităţile pe care ministerul le-a urmărit încă de anul trecut, consolidarea şi relansarea luptei antidrog, antitrafic de persoane, crima organizată şi aşa mai departe”, a precizat ministrul Predoiu.

Ministrul a menţionat că îşi doreşte şi acţionează în direcţia unui minister puternic, unui minister profesional, echipat corespunzător, care să fie eficient în slujba cetăţeanului, şi în acelaşi timp încadrat de profesie al căror statut să fie consolidat, respectat şi aşa mai departe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL