Skip to content
Politică

Cătălin Predoiu, somații către Victor Ponta

O nouă cerere de demisie pentru premierul Victor Ponta din partea unui lider al unui partid important din România. Premierul este acuzat de sfidare și i se cere plecarea din fruntea Guvernului.

Cătălin Predoiu, varianta PNL pentru funcția de premier, reacționează în cazul lui Victor Ponta, cerându-i președintelui PSD demisia din funcția de șef al Guvernului, într-o conferință de presă.

Predoiu se plasează de partea președintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia lui Ponta.

Partidul Național Liberal cere demisia premierului Victor Ponta! Suntem alături de președintele Klaus Iohannis în acțiunea sa politică de a reda demnitatea României și cetățenilor ei”, a spus Predoiu.

Prim vicepreședintele PNL îl acuză pe Victor Ponta de sfidare și îl compară cu Nicolae Ceaușescu.

Victor Ponta a respins cererea legitimă a președintelui Klaus Iohannis. Prin acest gest, Ponta sfidează românii. Victor Ponta pretinde că numai Parlamentul îl poate demite, așa cum odinioară Nicolae Ceaușescu pretindea că numai Marea Adunare Națională îl poate demite, într-un moment în care românii se aflau în stradă și îi cereau demisia”, a mai afirmat Predoiu.

Liderul liberal a spus că românii l-au demis deja de două ori pe Ponta, referindu-se la momentul în care premierul a pierdut alegerile prezidențiale din 2014 și la cererea lui Iohannis prin care i se solicita demisia.

„A fost de două ori demis de către cetățenii României. Prima dată în 16 noiembrie, anul trecut – când a fost concediat printr-un vot clar, rușinos pentru domnia sa. A doua oară, astăzi, prin vocea președintelui Klaus Iohannis, cel mai legitim om politic al momentului, care se bucură de sprijinul popular al peste 70% dintre cetățenii României”, a declarat Predoiu.

Liberalul a făcut trimitere și la informațiile care au apărut în presa externă despre audierea lui Victor Ponta, spunând că demisia premierului ar fi „un act necesar pentru interesele externe ale României”.

„Demisia lui Ponta este un act absolut necesar pentru demnitatea și interesele externe ale României. În acest moment, diplomația noastră este blocată de explicațiile pe care ambasadorii trebuie să le dea în legătură cu acuzațiile grave care se aduc prim-ministrului”, a spus Predoiu.

1 comentariu la “Cătălin Predoiu, somații către Victor Ponta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *