Skip to content
Politică

Cătălin Predoiu trage un semnal de alarmă: „Este important să realizam un program…”

Prim-vicepreședintele PNL și fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, luni, pe pagina personală de Facebook, lansează un apel pentru  cresterea bugetului Ministerului Apararii privind inzestrarea Armatei Romane.

”La 31 iulie, în ultima zi a lunii, este ziua flotei militare a Rusiei. Un nou prilej sa ma pronunt pentru cresterea bugetului Ministerului Apararii privind inzestrarea Armatei Romane.
Pe lângă asigurarea pe termen lung a peste 2% din buget pentru Apărare, este important să realizam un program multianual de echipare și înzestrarea a flotei militare maritime.
Flota militară rusă, care în acest an serbează 320 de ani de la înființarare, a demonstrat progrese ingrijoratoare pentru noi, prin participarea la operațiunea din Siria. În toamna anului trecut, pentru prima dată, de pe flotila rusă din Caspica ca și de pe submarinele diesel-electrice din Mediterana, rușii au lansat rachete cu rază medie Kalibr asupra unor ținte din Siria.
În perioada 2013-2016, peste 100 de nave au fost gata de luptă, patrulând pe diverse mări și oceane ale lumii. Prezența fără precedent a Rusiei pe oceanele lumii ar putea fi întărită dacă planul de construcție a altor 50 de nave militare până în 2018, va fi realizat.
În imediata vecinătate a Românie, flota rusă a Mării Negre va fi întărită până la sfârșitul acestui an cu alte trei fregate, iar zona anti-acces și de excludere va fi consolidată de noile rachete S-400 Triumf dislocate în Crimeea. E bine sa stim aceste lucruri si mai ales, sa ne ocupam de cresterea capacitatii de aparare”, a scris Cătălin Predoiu pe pagina personală de Facebook.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *