Skip to content
Politică

Cătălin Striblea, analiză amănunţită a cazului Chiliman. Care sunt semnele de întrebare ale jurnalistului

Cătălin Striblea face o analiză amănunţită a cazului primarului Andrei Chiliman. Care sunt semnele de întrebare ridicate de jurnalist.

Amintind că edilul Sectorului 1 este bogat (conform declaraţiei de avere) sau chiar „putred de bogat” (potrivit legendei urbane), Striblea se întreabă, într-un articol publicat vineri pe blogul personal: „De ce naiba să te bagi, la bătrânețe, într-o chestie care inevitabil se termină prost?”

„Pentru că așa s-a învățat, cred că e un răspuns la îndemână”, continuă realizatorul B1 TV.

În privinţa împărţirii presupusei şpăgi, Cătălin Striblea presupune că grupul format din politicienii şi funcţionarii implicaţi „lua banii și începea să umble prin primărie ca să plătească colegii”.

„Acesta este în fapt un grup mafiot în întreaga primărie, un grup paralel statului și care nu avea nicio legătură cu acesta. Mă întreb oare cum se proceda, ce discuții erau între ei, cât de extinsă era toată treaba? Oamenii ăștia veneau la muncă zilnic cu gândul «ce trebuie să mai furăm azi»? Și asta din 2004?” comentează Striblea.

Ziaristul remarcă, astfel, că „nu au existat denunțători, nemulțumiți de sistem și nici controalele nu au scos la iveală lucruri neplăcute”.

Conex, Cătălin Striblea acuză SRI că, deşi a urmărit presupusul grup infracţional, nu a acţionat.

„Dacă au știut de asta, de ce nimeni nu a făcut ceva până acum? Unde s-au dus informările? Cine a blocat anchetele?” sunt câteva dintre întrebările prezentatorului TV.

În plus, Striblea se întreabă cine a beneficiat de presupusele mite primite de grupul lui Chiliman, direcţionate apoi, în parte, către PNL.

Nu în ultimul rând, jurnalistul se întreabă cum a fost stabilită legătura între dosarul lui Andrei Chiliman şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Cheia afacerii, Gheorghe Boeru, este numit «trimisul special al lui Tăriceanu», iar Adrian Semcu, un politician local, este catalogat «prieten al lui Tăriceanu». Afirmațiile sunt puse parcă cu mână, au un grad de subiectivism ridicat și nu sunt însoțite de o probă. Cum se argumentează «trimiterea specială»? Dar «prietenia»? Eu nu știu, dar îmi dă o indicație  de ce Chiliman este dus la Înalta Curte. Pentru că în cauză sunt parlamentari și miniștri. Să fie Tăriceanu?” mai arată Cătălin Striblea.

Citeste mai multe aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *