Skip to content
Politică

Cătălin Striblea dezvăluie care sunt marile semne de întrebare din cazul edilului din Iaşi

Jurnalistul B1 TV, Cătălin Striblea, a prezentat, într-un text publicat pe blogul său personal, care sunt marile semne de întrebare din cazul edilului ieşean, Gheorghe Nichita.

În acelaşi timp, jurnalistul a explicat faptul că un motiv politic ar putea fi chiar faptul că propunerea pentru şefia DIICOT este nimeni altul decât şeful structurii de la Iaşi, Daniel Horodniceanu, lansând, în acest context şi o întrebare cheie: „Și cum în politică nu cred în coincidențe, vă informez că interviul pentru numirea lui are loc luni dimineață. Ce ziceți, îl întreabă cineva de clanul Cordunenilor?”

„Cred că a aflat toată lumea deja: cel mai puternic om al PSD în Moldova, primarul Iașului, a trecut pe la DNA. A fost reținut, dar judecătorii l-au pus doar sub control judiciar. Cazul să nu este de corupție tipică, ci de abuz în funcție pentru că Gheorghe Nichita a folosit Poliția locală să spioneze o femeie cu care a avut o legătură. Poliția locală a îndepărtat un bărbat cu care aceasta se întâlnea, cu ajutorul a doi membri ai unui clan interlop local. Cei doi bărbați au solicitat și au primit o sumă de bani. Ce nu este în regulă:

1. Sentința pronunțată de magistrați stârnește confuzie în rândul publicului. Până acum s-au pronunțat arestări în fapte de corupție în care s-a invocat pericolul social. Dacă urmărirea unei persoane, intimidarea acesteia și punerea ei sub un anumit tip de presiune nu prezintă pericol social, atunci mie, unuia, mi-e greu să înțeleg modul de funcționare a justiției. Oare femeia urmărită se simte azi în siguranță? Una peste alta, decizia instanței trebuie respectată, așa cum sunt respectate toate deciziile pronunțate de un judecător. Cu siguranță există argumente destule care să arate că acest control judiciar este suficient.

2. Declarația lui Victor Ponta referitoare la Nichita este eronată și, totodată, poziționată politic greșit. ”Se pune problema in general pentru ce fapte arestam oamenii, nu stiam ca pentru spionarea unei iubite esti arestat.” Știu poziția sa că arestările sunt excepționale și admisibile doar pentru apariția violenței. Ce a făcut domnul Nichita e mult mai aproape de sfera acestor tip de infracțiuni. Drepturile și libertățile personale sunt sfinte. Și nu mă refer la cei care sunt pasibili de arest, ci mai ales al cei care pot deveni victimele lor. Dacă personajele din clanul Cordunenilor primeau comandă să o sperie pe fiica lui Nichita, de exemplu, autorii erau sigur arestați. Nu funcția și rangul politic dau tratamentul din partea societății.

3. Din punct de vedere politic, domnul Nichita trebuie să demisioneze. Poliția locală nu este o instituție la dispoziția unei persoane. Trimiterea polițiștilor în operațiuni de spionaj în oraș și în pensiuni la munte este o jignire pentru întregul oraș. Afacerea este de natură să lase cu gura căscată, bănuiesc, pe orice votant matur din Iași. Primarii nu sunt vătafi ai comunităților. Nu strângem zeci de impozite pentru a le pune la dispoziția unei clase conducătoare.

4. Folosirea și plata clanurilor interlope de un oficial al statului român este de ajuns pentru a duce la suspendarea sa politică din partidul din care face parte. Dacă PSD nu are nicio problemă asta arată că legăturile de acolo sunt mai trainice decât bunul-simț social.

5. Dintr-una din stenograme reiese că autoritățile locale negociau cu lumea interlopă liniștea din oraș. ”Da, da, da, da, să fie linişte în oraş, asta e important!”, spune la un moment dat Gheorghe Nichita. Nu sunt absurd să cred că lucrurile astea nu se pot întâmpla, dar mă întreb la ce anume mai dau un ajutor clanurile de prin țara asta.

6. Clanul Cordunenilor este o grupare aflată sub supravegherea SRI și DIICOT de ceva vreme. Dacă ar fi să caut și un interes politic major în toată povestea asta, m-aș uita la faptul că propunerea pentru șefia DIICOT este tocmai șeful structurii de la Iași, Daniel Horodniceanu. Și cum în politică nu cred în coincidențe, vă informez că interviul pentru numirea lui are loc luni dimineață. Ce ziceți, îl întreabă cineva de clanul Cordunenilor?”, a scris pe blogul personal Cătălin Striblea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *