Skip to content
Politică

Cătălin Striblea dezvăluie un sondaj intern al PSD. Care e scorul social-democraților și cum stă PNL

Jurnalistul Cătălin Striblea dezvăluie, pe blogul personal, un sondaj intern al PSD. Potrivit cercetării sociologice, social-democrații au un scor apropiat de 40%, în timp ce PNL a urcat la aproape 50 de procente.

Potrivit lui Cătălin Striblea, sondajul arată niște tendințe care nu sunt pozitive, deoarece, nu există un al treilea partid care să preia electoratul nemulțumit de cele două mari formațiuni politice, situație care ar favoriza apariția unor partide populiste.

„Fix înainte de scandalul cu Udrea, PSD a comandat un sondaj intern care arată nişte tendinţe absolut clare pentru perioada următoare. Şi dacă mă întrebaţi pe mine, nu vorbim de cele mai bune.

Astfel, PNL a ajuns la o intenţie de vot de aproape 50 de procente. S-a suit acolo pe umerii lui Klaus Iohannis. PSD rămâne în zona obişnuită, adică aproximativ 40 la sută. Ce este interesant e că dacă îi întrebi pe oameni separat de PNL vechi şi PDL, primul o sa aiba vreo 40 de procente si cel de-al doilea o să aibă doar 7 la sută. Nu asta este însă situația îngrijorătore. Ci, că după cele două partide uriașe se naște un hău uriaș. Nicio formațiune politică nu se mai vede în jos. Iar asta dă spațiu unei forțe populiste care poate să crească spectaculos pe fondul dezamăgirii fața de clasa politică”, scrie jurnalistul Cătălin Striblea pe blog.

Acesta comentează și alte date din sondaj, precum încrederea în personalității politice, lider fiind Klaus Iohannis, cu un grad de încredere de 70%.

De asemenea, Cătălin Striblea remarcă faptul că respondenții apreciază și încurajează conlucrarea dintre premier și președinte. Scopul comun al acestora ar fi, potrivit lui Cătălin Striblea, dărâmarea grupării Udrea-Băsescu.

„În ce privește persoanele, Klaus Iohnnis este de neclintit. Stă solid la o cotă de 70 de procente, alături de Raed Arafat. Victor Ponta e aproape de 40. Și ce e foarte interesant că populația își dorește liniște între cei doi. 70 la sută apreciază actuala stare de fapt în care președintele și premierul conlucrează. Culmea e că la o altă întrebare, legată de o și mai puternică pace socială, acesta este încurajată de încă 70 de procente.

Așadar, mă aștept ca Iohannis și Ponta să se bucure și mai mult de noua lor prietenie în perioada viitoare. Și să tragă fiecare cât pot de mult din dărâmarea grupării Băsescu-Udrea”, punctează jurnalistul.

8 comentarii la “Cătălin Striblea dezvăluie un sondaj intern al PSD. Care e scorul social-democraților și cum stă PNL

  1. CStriblea a fost printre primii care a cerut desfiintarea PSD-ului ! La el se iarta ca a avut de suferit cu …capul ! Altfel un neica-nimeni !

  2. Nu exista un asemenea sondaj comandat de PSD. Este o facatura a pupinkuristului liberal Catalin Striblea (se spune ca este si el o.s.a.)

  3. Partidul liberal s-a asociat cu PSD si a dat tare in PDL. Acum A FUZIONAT cu PDL si da tare in PSD. Cat de prosti pot fi romanii, ca sa voteze un astfel de partid?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *