Skip to content
Politică

Cătălin Striblea, dezvăluiri îngrijorătoare despre ANAF şi relaţia acestei instituţii cu SRI

Jurnalistul Cătălin Striblea face dezvăluiri îngrijorătoare despre Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi relaţia acestei instituţii cu Serviciul Român de Informaţii.

Într-un articol publicat, duminică, pe blogul personal şi intitulat „Câteva cifre de la ANAF care îți dau fiori reci”, Striblea arată că ANAF nu se concentrează pe recuperarea prejudiciilor din corupție, pentru că sumele sunt prea mici în ansamblul general.

" "

„Sechestrele aplicate ar fi undeva în jur de 300 de milioane de euro. Problema de imagine este însă mult mai complicată și dă impresia că niște oameni vinovați scapă nepedepsiți”, punctează realizatorul TV.

În plus, realizatorul TV atrage atenţia că presa va plăti din nou CAS pe drepturile de autor de la 1 ianuarie 2016.

„Plata se face în limita a 5 salarii medii, adică în jur de 8000 de lei. Asta înseamnă majoritatea jurnaliștilor din țara asta, chiar dacă au și carte de muncă. Deci presei i s-a cam pus cruce în România. Și or să mai fie și alte bresle lovite”, scrie Cătălin Striblea.

Referitor la colaborarea ANAF-SRI, potrivit prezentatorului de la B1 TV, preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, neagă că Serviciul Român de Informaţii ar fi detașat 140 de oameni în Fisc, cum a spus Striblea în emisiune.

„L-am întrebat pe Victor Ponta acest lucru, el nu confirmă, nici nu infirmă. Domnul Diaconu spune că există un număr mai mic într-un singur departament, cel de analiză”, continuă jurnalistul.

El adaugă că în jur de 60% din încasările pe care ANAF le face pentru buget provin din zona București-Ilfov.

„Asta este o chestiune îngrozitoare pentru România, care arată o debalansare dramatică a țării. De aici o grămadă de consecințe care țin de civilizație, cultură, școală. Asta înseamnă că e foarte posibil ca noi să trăim aici într-o bulă din care să nu vedem clar restul României. ANAF lucrează în București cu cel mai mic personal, raportat la restul țării. De asta, la București avem și 70 la sută din evaziunea din România”, avertizează Cătălin Striblea.

De asemenea, el aminteşte că Fiscul cheltuieşte 11 mii de lei la un milion adunat, dar se plânge de insuficienţa personalului şi a spaţiilor necesare lucrului.

Nu în ultimul rând, ANAF insistă pe acțiunile de imagine, cu uniforme și girofaruri, „pentru că vor să trezească un sentiment de teamă sau hai să-i zic respect față de instituție și plata taxelor”, mai scrie Striblea.

Vezi aici toate precizările jurnalistului Cătălin Striblea

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *