Skip to content
Politică

Cătălin Striblea explică patru ipoteze incendiare care ar putea lămuri războiul declanșat de Ponta împotriva lui Iohannis: „Ne vom lămuri în următoarele zece zile!”

Jurnalistul B1 TV, Cătălin Striblea, analizează, într-o postare pe blogul personal, patru ipoteze care ar putea lămuri războiul declanșat de prim-ministrul Victor Ponta împotriva șefului statului, Klaus Iohannis.

Mesajul jurnalistului vine după ce, miercuri seară, în cadrul emisiunii pe care o realizează la postul B1 TV, premierul Victor Ponta a declarat că președintele Klaus Iohannis a fost influențat de oameni din PNL atunci când a trimis legea Codului Silvic înapoi în Parlament și că membri ai acestui partid au avut întâlniri private cu reprezentanți ai firmei Holzindustrie.

Citește și: Ponta face o mega dezvăluire care ar putea distruge PNL. Vizat este și Iohannis

„1. E posibil ca domnul Ponta să fi avut o reacție umorală, deranjat de recentele atacuri ale lui Klaus Iohannis. Să fi fost deranjat de încercare acestuia de a intra în joc cu cardul de sănătate sau cu vizita la Cantacuzino. Și atunci a hotărât să-i arate cine este șeful. Dar asta s-ar fi putut întâmpla mai curând acum trei ani și nici nu mai cred în coincidențe.

2. Victor Ponta a vrut să acopere ceva. Poate scandalul de al Codul Penal? Posibil, dar puțin probabil. Căci nu e necesar aici să ataci ultima instanță. Atacurile ar fi fost la un alt nivel și de o altă intensitate. Ponta știe clar că atacând astfel scandalul va fi unul președinte-premier, chiar dacă citatul exact ne va spune că s-a referit la parlamentarii PNL. Existau alte căi să distragi atenția.

3. Premierul știe că urmează ceva la adresa sa. Recent a spus că doar DNA-ul îl poate scoate de la guvernare. Dacă ataci primul în astfel de situații, ceva mai târziu poți să te profilezi în victimă. Sau, poate, afacerile cu retrocedări în care apare și numele lui Ilie Sârbu se apropie de o scadență. Iar aceasta scadență va fi văzută acum ca o poliță care i se plătește. Un bun mijloc de a poza în victimă și de a cădea de pe un cal mare.

4. Sau, pur și simplu, a hotărât să schimbe regulile jocului. ”Tânărul premier” nu a mai înghițit noua statură a lui Klaus Iohannis, solemnitatea care i-ar fi permis acestuia să se consolideze ca un personaj de altă natură în politică și a început să-i dea ca să i se vadă fisurile. Și să-l aducă în jocul obișnuit al politicii de la București.

Orice ar fi cred că ne vom lămuri în următoarele zece zile”, a scris Cătălin Striblea pe blogul personal.

1 comentariu la “Cătălin Striblea explică patru ipoteze incendiare care ar putea lămuri războiul declanșat de Ponta împotriva lui Iohannis: „Ne vom lămuri în următoarele zece zile!”

  1. Rusine rusine un Presedinte care tine cu Mafia lemnului …si face rezboi cu Ponta ca vrea sa opreasca furtul si distrugerea Paduri Romaniei..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *