Skip to content
Politică

Cătălin Striblea inventariază 5 posibile variante care au determinat plecarea lui Scutaru de la Cotroceni. Potențiala legătură cu SRI

Jurnalistul B1 TV, Cătălin Striblea, inventariază, într-un editorial postat pe blogul personal, care sunt posibilele cauze care au determinat eliberarea din funcția de consilier prezidențial a fostului liberal George Scutaru.

Jurnalistul subliniază că în cazul în care Klaus Iohannis s-a gândit că prin elimarea scandalului din politică echivalează cu punerea batistei pe țambal s-a înșelat profund. Striblea mai precizează că între modul de comunicare instituțional al lui Traian Băsescu și cel al lui Klaus Iohannis cu privire la consilierii prezidențiali eliberați din funcție nu există nici o diferență.

Cătălin Striblea amintește și una din cauzele, mai puțin vehiculate public până în acest moment, precizând în spatele eliberării din funcția de consilier prezidențial a lui George Scutaru ar fi fost cauzată ca urmare a unei posibile scurgeri de informații către publicația online hotnews.ro, cu privire la lipsa unui acord din partea americanilor cu privire la numirea lui Eduard Hellvig în fruntea SRI.

Citește și: ANALIZĂ: Bate vânt dinspre Moscova la Cotroceni?

”Mă uit siderat cum de câteva zile se adună ipotezele și speculațiile în cazul Scutaru. Consilierul prezidențial a plecat de la Cotroceni în tăcere și acum întreaga carieră îi este pusă la îndoială. Pentru că prostimea nu trebuie să știe chiar tot. Tovarășii muncesc în folosul nostru și știu ei mai bine ce fac. Așadar în trei zile am auzit, văzut și presupus următoarele lucruri.

1. Scutaru a fost dat afară pentru că a el este cel care a informat Hotnews-ul că nu s-a cerut aprobare americană pentru Hellvig.

2. Scutaru este posibil spion rus, pentru că demiterea sa vine după trecerea pe aici a șefului FBI. Ar exista vulnerabilități în cazul său. El a fost la un moment dat corespondent de presă la Moscova.

3. Scutaru a fost demis pentru că este implicat în scandalul banilor negri din PNL și știe ce acte de corupție au apărut la vârful partidului. De văzut denunțul lui Bâgiu.

4. Scutaru și-a dat demisia pentru că se pregătește să vină la șefia SIE. Asta mi se pare cel mai puțin probabilă pe măsură ce trec zilele.

5. Scutaru a demisionat din motive personale. E varianta oficială. Cred că se referă la faptul că era curent în birou. Complet de neluat în seamă.

Problema este însă că habar nu avem ce este adevărat sau nu de aici. Iar dacă domnul Iohannis a înțeles că îndepărtarea scandalului din politică echivalează cu punerea batistei pe țambal s-a înșelat profund. Cei care l-au votat nu s-au gândit că președintele lor va pluti cu superioritate și uneori cu nervi deasupra problemelor cu care se confruntă. Dacă domnul Scutaru e spion să-l ia autoritățile. Dacă e un penal, iarăși e cu treabă la Parchet.

Altminteri, adevărata schimbare ar fi constat într-o comunicare decentă asupra chestiunii. Căci, domnule Iohannis, nici domnul Băsescu nu zicea nimic când pleca vreun consilier. Doar își rezerva dreptul să le scoată pe ochi toată colaborarea ceva mai târziu. Așadar, din punct de vedere instituțional nu e nicio schimbare. Doar uman sunteți diferiți. Iar dacă ăsta a fost obiectivul, atunci ați reușit. În curând o să fie o Românie tăcută.”, explică jurnalistul Cătălin Striblea, pe blogul personal.

Citește și: EXCLUSIV Reacția purtătorului de cuvânt al lui Iohannis după eliberarea din funcție a lui Scutaru

1 comentariu la “Cătălin Striblea inventariază 5 posibile variante care au determinat plecarea lui Scutaru de la Cotroceni. Potențiala legătură cu SRI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *