Skip to content
Politică

Cătălin Striblea lansează două scenarii privind ce s-ar putea ascunde în spatele războiului declanșat de ANAF împotriva evazioniștilor

Jurnalistul B1 TV, Cătălin Striblea, dezvăluie, pe blogul personal, două posibile scenarii legate de războiul declanșat de ANAF împotriva evazioniștilor.

Potrivit pirmului scenariu, ANAF ar fi pornit această amplă campanie pentru a extinde efectele statului de drept și asupra cetățeanului obișnuit și când vor fi puși în fața propriilor fapte, simpatia față de instituțiile de forță ale statului vor scădea, implicit în ceea ce privește DNA.

Conform unui al doilea scenariu, ANAF a pornit campania ca să-i pedeapsească pe cei de dreapta care i-au  suflat victoria lui Ponta în alegeri.

De asemenea, Striblea punctează ce prevedere importantă va exista în cadrul noului Cod Fiscal și anume că orice tranzacție de peste 5000 de euro va fi raportată direct la ANAF pentru a fi verificată proveniența banilor.

Iată explicațiile integrale ale lui Cătălin Striblea, postate pe blogul personal:

”Campania pornită de ANAF-ul lui Victor Ponta a agitat atât de mult apele în România încât a dat naștere la diverse scenarii pe holurile televiziunilor. Asta de obicei se întâmplă în mediile politice când legea se aplică foarte apăsat. Cum ani buni, în țara asta, legea nu s-a aplicat mai deloc, când se întâmpla una ca asta sigur există și un scop ascuns. Așadar ce am auzit zilele astea pe culoare.

Scenariul 1. ANAF a pornit campania asta pentru a extinde efectele statului de drept și asupra cetățeanului obișnuit. Majoritatea românilor se bucură de ce se întâmplă la DNA. Când vor fi însă puși în față cu propriile fapte, spune scenariul, simpatia față de instituțiile de forță va scădea. Ba, mai mult, toată lumea va observa că este cumva culpabilă și pasibilă de sancțiuni sau de închisoare. Valul de antipatie va fi atât de mare, încât lumea va ieși în stradă. Iar statul de drept le va sta în gât. Dacă acțiunile vor continua și vor fi dureroase e posibil să ajungem chiar la cereri de amnistie. Și, de ce nu, amnistia să se extindă și asupra unor hoți mai mari.

Sună chiar spectaculos, trebuie să recunoașteți. Doar că e greu să faci așa ceva și masa de oameni nemulțumiți nu ar putea fi atât de mare. Căci nu toți români au magazine și se luptă cu ANAF-ul. Mi-e greu să cred că se ajunge la o revoluție.

Scenariul 2. ANAF a pornit campania ca să-i pedeapsească pe cei de dreapta care i-au  suflat victoria lui Ponta în alegeri. Un soi de răspuns pentru toate câte a înghițit Ponta în ultimele luni. Scenariul pleacă însă de la premiza greșită că cei de au o firmă țin cu Iohannis și Băsescu ceea ce statistic și practic este imposibil. Cred că sunt destui cărora le-au stat în gât.

Eu, unul, cred că această campanie este mai curând pozitivă. Că poate instaura un tip de disciplină. Atâta vreme cât se face urmărind spiritul legii și nu abuzează. Ceea ce este nefiresc este că oamenii penalizați nu au acces la justiție, căci așa prevede ordonanța. Asta nu e corect. Și dacă ar fi să cred într-un scenariu este acela că Victor Ponta și-a construit un instrument puternic pe mâna căruia o să cadă multă lume și care va echivala în curând cu DNA-ul.

Și o informație. Viitorul Cod Fiscal are o prevedere potrivit căreia toate tranzacțiile de peste 5000 de euro vor fi raportate direct la ANAF, care poate verifica proveniența banilor. Se trece astfel peste inutilul Oficiu de Combatere a Spălării Banilor care nu ne-a dat nimic spectaculos până acum. Așa, Fiscul va deveni o instituție-cheie în politica din România.”, precizează Cătălin Striblea pe blogul personal.

1 comentariu la “Cătălin Striblea lansează două scenarii privind ce s-ar putea ascunde în spatele războiului declanșat de ANAF împotriva evazioniștilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *