Skip to content
Politică

Cătălin Striblea trage linie după interviul cu Ponta. La ce concluzii a ajuns jurnalistul

Pemierul Victor Ponta a fost prezent, duminică seara, în cadrul unei emisiuni tv, unde moderator a fost Cătălin Striblea.Ca urmare a acestui interviu, jurnalistul Cătălin Striblea, a transmis, pe blogul personal, concluziile sale după emisiunea cu șeful executivului.

Mai exact, Striblea precizează că Ponta și-a schimbat strategia după încetarea mandatului lui Băsescu, fiind mai curând defensiv și că șeful Guvernului știe că  singura modalitate prin care poate fi înlăturat este cea de la DNA, adică un eventual dosar.

Jurnalistul punctează că Victor Ponta va atrage înspre el tot ce nu-l iubește pe Coldea în structuri și că războiul cel mare al lui Victor Ponta e în propriul partid.

Totodată, Cătălin Striblea transmite că Ponta e primul politician de top care introduce pe agenda publică teza blocării clasei politice și economice de dosare.

„Scurte concluzii după interviul cu Victor Ponta

1. Victor Ponta și-a schimbat strategia după încetarea mandatului lui Traian Băsescu. Nu mai iese la bătaie, este mai curând defensiv. Nu răspunde la stimuli chiar dacă ei sunt importanți. În privința lui Iohannis nu are de gând să ducă un război pentru că nu poate lupta pe mai multe fronturi. Un calcul rapid îi arată că are mai mult de câștigat public dacă este perceput ca o persoană responsabilă care guvernează. Economia îl ajută, cine îl atacă în zona asta nu prea are de câștigat.

2. Ponta știe în acest moment că singura modalitate prin care poate fi înlăturat este cea de la DNA, adică un eventual dosar. Nu duce un război deschis cu DNA-ul, nu-l ajută. Nu-i atacă, nu comentează deciziile procurorilor. Mai ales că știe că în toată această poveste DNA este doar arma folosită. A învățat rapid regulile jocului și i-a pus DNA-ului un dosar în brațe cu Vanghelie. Gruparea adversă a suferit imens în această situație care a lovit în trei zone: intern în PSD, unde a blocat plecări, în televiziunea cea mai vocală la adresa sa și în președintele Iohannis.

3. Premierul va atrage înspre el tot ce nu-l iubește pe Coldea în structuri. Lucrarea cu Vanghelie nu putea fi făcută fără ”specialiști” din interior. Știe că tot de acolo i se trage răspunsul cu Vâlcov.

4. Nu cred că Șova va fi trimis spre arest. Sau dacă se va face va fi sub imperiul unei uriașe presiuni publice. Deocamdată nu e, iar Victor Ponta a lăsat votul liber în Senat.

5. Deși ironic, Victor Ponta a confirmat declarația din iunie 2014, potrivit căreia există ”laboratoare” unde se pregătesc candidați, candidaturi și scenarii pentru alegeri. Este al doilea oficial, după Traian Băsescu care vorbește, deși nu deschis, despre prezența serviciilor în spațiul politic. Problemă gravă pentru România în acest moment. Apropo, dacă ar fi câștigat, nu mai zicea nimic.

6. Războiul cel mare al lui Victor Ponta e în propriul partid. Cererea lui în care spune partidului că trebuie să dea un răspuns la chestiunea corupției e logică. PSD are rezultate bune economice pentru propriul public. Corupția îl poate duce la pierderea alegerilor. De aceea va muta multe dosare în curtea PNL, vezi dosarul de la Corpul de Control, privind ANRP-ul.

7. E primul politician de top care introduce pe agenda publică teza blocării clasei politice și economice de dosare. Fără a se exprima împotriva dosarelor Ponta spune că trebuie văzut ce apare în loc și mai ales ce se întâmplă cu afacerile afectate de dosare. Asta va fi una dintre temele dominante ale perioadei următoare.”, scrie Cătălin Striblea pe blogul personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *