Cătălin Țone, expert antidrog: Legea Anastasia a fost de bun augur

Invitat în studioul Puterea Știrilor, expertul Cătălin Țone admite că statul român are multe lacune în zone de prevenire și combatere a consumului de droguri.

„Categoric sunt lacune legislative, nu sunt de maximă importanță, dar se impune modificarea lor odată cu toate aceste măsuri de prevenire și nu de testare în școli și tot ceea ce încearcă acum autoritățile”, explică invitatul.

Acesta arată că Legea Anastasia a fost una necesară și produce efecte.

„Legea Anastasia a fost de bun augur, intrată în vigoare undeva pe 13/07/2023, aplicabilitatea a fost imediată, deci e o idee foarte bună. Celelalte propuneri care au fost vehiculate acum pentru conducătorii auto – mă gândesc în zonă penală, mă gândesc în legislație și normele interne în legătură cu testarea, modalitatea de identificare a simptomatologiei la conducătorii auto, normele interne procedurale, proceduri de sistem din Poliție. Trebuie să le modificăm pentru că orice fel de eveniment ne poate aduce elemente de importanță care să ne arate unde anume trebuie să umblăm”, explică Țone.

 

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: