Skip to content
Politică

Catalonia: plouă cu arestări după distracția separatistă. Guvernanți regionali, la zdup

dailytimes.com.pk

Plouă cu arestări după distracția separatistă din Catalonia. Vedeți mai jos câți guvernanți regionali au ajuns la zdup.

Un judecător spaniol a dispus joi plasarea în arest preventiv a fostului vicepremier catalan Oriol Junqueras și a șapte dintre miniștrii fostului executiv condus de Carles Puigdemont, acuzați de rebeliune, răzvrătire și deturnare de fonduri după autoproclamarea independenței Cataloniei de parlamentul acestei regiuni, relatează agențiile AFP și EFE, preluate de Agerpres.

Același judecător a decis judecarea în stare de libertate — pe o cauțiune de 50.000 de euro — a unui singur ministru din fostul executiv catalan, Santi Vila, care a demisionat înaintea votării declarației de independență și a cerut atunci separatiștilor catalani să poarte un dialog cu Madridul.

Hotărârea a fost decisă la finalul audierii premergătoare inculpării liderilor separatiști catalani pentru declarația de independență adoptată vineri de parlamentul regional al Cataloniei.

Ceilalți membri ai executivului catalan destituit ulterior de guvernul spaniol, respectiv fostul premier Carles Puigdemont și patru dintre miniștrii săi, au părăsit Spania.

Prin urmare, Parchetul spaniol a cerut joi emiterea unui mandat european de arestare pe numele lor și transmiterea acestuia către Belgia, țara unde Puigdemont a apărut marți la o conferință de presă afirmând că va rămâne deocamdată acolo pentru a nu ajunge să fie judecat în Spania de o justiție pe care el o consideră politizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *