Skip to content
Politică

Catalonia renunță la organizarea referendumului pentru independență

" "

Guvernul catalan condus de Arturo Mas a anunţat partidele care susţin independenţa Cataloniei că este, practic, imposibilă organizarea referendumului pentru independenţă programat la 9 noiembrie.

Reuniţi, luni, timp de mai multe ore în Barcelona, liderii partidelor care susţin independenţa Cataloniei au căutat mai multe variante de a pune în aplicare decretul semnat de Artur Mas care prevedea organizarea referendumului., relatează digi24.ro. Decretul a fost suspendat de Curtea Constituţională de la Madrid, care a interzis şi orice fel de pregătiri pentru u asemenea referendum.

" "
" "

O variantă despre care se discuta acum la Barcelona ar fi organizarea unui referendum pe baza unui articol de lege care nu a fost atacat de către Guvernul de la Madrid la Curtea Constituţională, însă şi această variantă pare fără succes de vreme ce şi aceste articole pot fi atacate imediat de către Guvernul Spaniei, transmite corespondentul Digi24.

Guvernul condus de Arturo Mas nu a reuşit până la termenul limită de 9 octombrie să facă publică lista alegătorilor aşa cum cere legea , astfel că orice publicare, acum, a unei liste de alegători poate fi atacată în justiţie ca fiind neconformă cu legea.
Consilierul pentru muncă al guvernului catalan, Felipe Puig, a declarat: „Catalonia este hotărâtă să îşi canalizeze visurile şi dorinţele pe căi pașnice, legale şi democratice şi dacă nu va fi 9 noiembrie, vom căuta o altă dată în viitor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *