Skip to content
Politică

Cataramă i-a pus gând rău lui Orban: plângere penală pe numele lui și a altor 15 liberali

cotidianul.ro

Liberalul Viorel Cataramă a anunţat că, în urma şedinţei Biroului Executiv al PNL în care s-a votat excluderea lui din PNL, va depune o pângere penală împotriva celor care au susţinut demersul lui Ludovic Orban prin vot, incluzându-l şi pe acesta.

Voi înainta o plângere penală împotriva domnilor Ludovic Orban, Robert Sighiartău, Laurenţiu Leoreanu, Ben-Oni Ardelean, Florin Cîţu, Adrian Oros, Virgil Guran, Ioan Bălan, Vlad Nistor, Costel Alexe, Viorel Badea, Adrian Miuţescu, Nicolae Giugea şi George Şişcu pentru ilegalităţile comise în şedinţa Biroului Executiv din data de 9 iulie, când, încălcând 8 articole din statut, 3 din regulamentul Comisiei de Arbitraj, precum şi prevederile L78/2000, au votat excluderea mea din partid pentru a mă împiedica să candidez la Primăria Capitalei. PNL nu este proprietatea privată nici a lui Ludovic Orban si nici a unei mici cooperative grupate în jurul lui; membrii partidului sunt apăraţi de statut şi de legile ţării, au drepturi care nu pot fi călcate în picioare. De aceea, voi uza de toate căile şi mijloacele legale pentru eliminarea abuzurilor şi pedepsirea celor vinovaţi. Sunt din 1990 în PNL şi iubesc acest partid. Tocmai de aceea, după ultimele evenimente, m-am decis să pornesc o acţiune de modernizare şi reformare a partidului, de promovare a competenţelor şi, mai ales, de stabilire a unei ideologii si a unui program liberal de dreapta”, a afirmat Cataramă, pentru MEDIAFAX.

De asemenea, Cataramă susţine că a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL privind prevederile care nu permit membrilor partidului să îşi exprime liber opiniile, atât în interior, cât şi în exterior.

„Voi uza de toate căile şi mijloacele legale, pentru eliminarea din documentele programatice a tuturor prevederilor care nu permit membrilor partidului să se exprime liber în societate!”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL Sector 2.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *