Skip to content
Politică

Cataramă vrea un PNL pe model Trump. Relația cu Iohannis – încotro?

puterea.ro

Prim-vicepreședintele PNL Sector 2 Viorel Cataramă vrea un Partid Național Liberal care să ia exemplu de la președintele american Donald Trump.

PNL trebuie să scape de „teama viscerală” de a nu supăra electoratul stângii, dacă vrea să convingă electoratul dreptei să iasă la vot şi să câştige alegerile, este de părere Viorel Cataramă. În opinia omului de afaceri, un stil de tipul celui adoptat în SUA de Donald Trump ar fi mult mai eficient în acest sens.

Într-un interviu acordat pentru Gândul.info, Cataramă a declarat că PNL trebuie să renunţe la această „teamă viscerală să nu supere electoratul stângii”.

„Singura forţă politică care poate să bată PSD la următoarele alegeri este PNL, cu câteva condiţii: să aibă un mesaj clar pentru electoratul dreptei şi împotriva electoratului stângii. Să nu mai facă compromisuri între aceste ideologii, să nu mai încerce să-i ţină, să-i facă prieteni pe toţi, că nu funcţionează regulile democraţiei aşa. Noi cât suntem în opoziţie trebuie să milităm pentru interesele celor care ne votează. De abia când ajungem la Guvernare guvernăm pentru toţi românii. Noi nu guvernăm în opoziţie pentru toţi românii, în opoziţie guvernăm, cu ghilimelele de rigoare, pentru cei care ne votează sau sunt potenţiali votanţi ai noştri”, a detaliat afaceristul.

Viorel Cataramă a dat exemplul Statelor Unite, unde Donald Trump a avut curajul să anunţe că renunţă la celebra Obamacare.

„Nu i-a fost frică că nu-l votează socialiştii, în schimb l-au votat toţi americanii care muncesc şi plătesc taxe. Nu trebuie să inventăm nimic”, a spus liderul lideral, comentând că PNL „are mai mulţi de Donald Trump; trebuie să-i pună la muncă”.

Altă „neclaritate” pe care PNL ar trebui să o rezolve încă din acest an este cea legată de candidatura lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedinte, Cataramă avansând ideea unui acord între liberali şi şeful statului.

„Domnul Iohannis nu a anunţat deocamdată în mod clar intenţia de a candida pentru un nou mandat. Să presupunem că o va face. Doi: nu s-a făcut un acord cu domnul Iohannis în vederea stabilirii unui parteneriat PNL-Klaus Iohannis ca acest tandem să câştige şi alegerile prezidenţiale, şi alegerile parlamentare. La nivelul opiniei publice nu avem percepţia acestui parteneriat. Sunt mai multe necunoscute. Nu ştim dacă vrea să mai candideze, nu ştim dacă mai vrea să candideze sub sigla PNL, nu ştim dacă se poate ajunge la un acord de parteneriat”, a arătat Viorel Cataramă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *