Skip to content
Politică

Catastrofa aviatică din Egipt: David Cameron va discuta cu Vladimir Putin

Premierul britanic David Cameron a anunțat joi că îl va suna pe președintele rus Vladimir Putin pentru a discuta cu acesta despre temerile Marii Britanii în legătură cu existența unei bombe la bordul avionului rus Airbus A321 prăbușit sâmbătă în Peninsula Sinai din Egipt, tragedie soldată cu 224 de morți, informează agerpres.ro.

Evocând o mare probabilitate ca tragedia aviatică din Egipt să fi fost provocată de un atentat, șeful guvernului britanic a indicat că „va discuta toate acestea cu președintele Putin și îi va explica pentru ce Londra a decis suspendarea zborurilor” între Marea Britanie și stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh, de unde a decolat avionul Airbus 321 implicat în accident.

Premierul britanic David Cameron a prezidat miercuri seara o reuniune de criză consacrată accidentului aviatic din Sinai, o astfel de reuniune fiind anunțată și pentru joi. Guvernul britanic a indicat miercuri că dispune de noi informații ce acreditează ipoteza potrivit căreia prăbușirea avionului rus ar fi fost provocată de explozia unei bombe. Prin urmare, autoritatea aeronautică britanică a decis, ca măsură de precauție, să suspende zborurile între Marea Britanie și aeroportul din Sharm el-Sheikh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *