Câte ambalaje au fost returnate până acum în cadrul sistemului de garanție-returnare

Sursă foto: Unsplash

În nouă luni de funcționare a SGR, sistemul faimos pentru garanția de 50 de bani, au fost returnate aproape 1,9 miliarde de ambalaje, dintre care peste un sfert luna trecută. Rata de colectare a ambalajelor, care în primele luni era de sub 20%, a ajuns la 78% în august, arată datele RetuRO.

În țară există aproximativ 4.000 de automate RVM de returnare, iar cozile sunt din ce în ce mai mari, fiindcă s-au atins noi recorduri lunare de returnare pentru PET-uri, sticle și doze. Nu este de așteptat ca numărul de automate să crească mult. Despre automatele de returnare și despre cum s-ar putea micșora cozile, scrie Hotnews.ro.

Sistemul Garanție Returnare a pornit la 30 noiembrie 2023, iar de atunci au fost returnate în total 1,87 miliarde de ambalaje, dintre care 533 de milioane au fost returnate în august (creștere de 20% față de iulie). Rata de colectare în luna august a fost de 76% la plastic, 82% la metal și 77% la sticlă.

Românii au dus în august, în medie, 17 milioane de ambalaje pe zi a automate, în timp ce la jumătatea lui iunie media zilnică era de 10 milioane de ambalaje. Spre comparație, în luna mai au fost duse la automate cam 8 milioane de ambalaje pe zi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: