Skip to content
Alegeri locale 2020 Politică

Câte voturi va pierde Nicușor Dan după ce a apărat afaceriștii care fură parcurile bucureștene

Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, candidatul PNL-USRPLUS, este implicat într-un scandal după ce l-a apărat pe afaceristul Mihai Mitrache, care a construit ilegal în parcul Orășelul Copiilor un ditamai restaurantul de aproape 400 mp. Nicușor Dan și asociația lui au vorbit cu angajații Primăriei Sector 4, încercând să-i convingă să nu demoleze construcția ilegală, după cum reiese din înregistrările prezentate de Dana Budeanu. Candidatul USRPLUS-PNL consideră în continuare că Primăria a făcut un abuz, iar Mihai Mitrache are dreptate.

CITIȚI ȘI: ÎNREGISTRĂRI AUDIO Nicușor Dan garantează pentru afaceristul care fură spațiul verde din parc și construiește ilegal un restaurant!

Prin urmare, Bucureștiul pe care îl vrea Nicușor Dan e unul cu parcurile sufocate de restaurante. Construcția lui Mihai Mitrache nu avea nici măcar autorizație de funcționare, potrivit cetateanul.net, și de vreo 4 ani nu plătise taxe către primărie, pentru cei 100mp pe care îi deținea de fapt în acte. De la cei 100mp, a ajuns rapid la 400mp, construindu-și mansardă și terasă pe domeniul public.

Dar jocul acesta dublu îl poate costa victoria la alegerile locale din 2020. Pe de o parte, spune că apără parcurile, pe de altă parte, îi ajută pe afaceriști să distrugă parcurile. Indiferent că Mitrache are sau nu are dreptate, un ecologist, un om care protejează mediul nu are cum să apere restaurantele din parc, în condițiile în care parcurile bucureștene sunt sufocate de restaurante, ceea ce diminuează calitatea aerului și contribuie la poluare.

Cine nu-l mai votează pe Nicușor Dan?

Fanatismul nicușorist nu va dispărea așa repede și e mai puternic decât fanatismul pesedist. În loc să se apere și să prezinte motivele pentru care l-a protejat pe Mihai Mitrache, Nicușor Dan a scris un mesaj pe Facebook prin care a acuzat-o pe Gabriela Firea de corupție, dar fără nicio probă.

Însă primele voturi, Nicușor Dan le va pierde de la ecologiști. Ne-a demonstrat că nu are nicio intenție să apere parcurile bucureștene și să le redea oamenilor, ci se luptă să apere interesele afaceriștilor. Cine ține la spațiul verde din capitală și își dorește parcuri curate, pentru oameni nu pentru restaurante, nu va mai vota cu Nicușor Dan. Chiar dacă fenomenul ecologist nu are o mare amploare în București, există mulți votanți care țin la mediul înconjurător, iar o parte dintre aceștia au fost, în 2016, electorat userist.

De asemenea, candidatul USRPLUS-PNL va pierde voturile cetățenilor nehotărâți. Un sondaj comandat de PNL, la început de septembrie 2020, arăta că în București sunt foarte mulți oameni nehotărâți cu cine să voteze. 22% dintre bucureșteni ar merge la vot, dar nu s-au hotărât pe cine să pună ștampila. În condițiile în care diferența este mică între Gabriela Firea și Nicușor Dan, actualul primar poate obține suficiente voturi de la bucureștenii nehotărâți pentru a câștiga această cursă. Acest scandal va dezamăgi multă lume și dacă Nicușor Dan nu-și înțelege greșeala, nu va reuși să se apere.

Circul pregătit de Nicușor Dan cu atacuri la Gabriela Firea nu va face decât să-i dezamăgească și mai mult pe bucureștenii nehotărâți. Lucrul care îi nemulțumește cel mai mult pe oameni este intenția lui de a apăra restaurantele din parc, nu dacă a încălcat sau nu legea, această problemă fiind pe planul doi.

Mai sunt doar 11 zile până la votul de pe 27 septembrie și până atunci s-ar putea chiar să aflăm vești de la DNA, după ce mai mulți parlamentari PSD au depus un denunț împotriva lui Nicușor Dan. DNA are responsabilitatea de a ancheta acest caz și de a lămuri situația, cel puțin.

Totodată, mai reamintim și faptul că în 2016, Matei Păun, șeful de campanie al lui Nicușor Dan în acel an, era implicat în scandalul Panama Papers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *