Skip to content
Societate

Câte zile vom munci de la birou în viitor. Previziunile miliardarului Bill Gates

facebook/BillGates

Pandemia restructurează în continuare piaţa muncii, la nivel mondial, miliardarul Bill Gates avansând o ipoteză de lucru la birou în funcţie de frecvenţa călătoriilor de afaceri.

„Previziunea mea ar fi că peste 50% din călătoriile de afaceri şi peste 30% din zilele în birou vor dispărea”, a declarat Bill Gates în timpul unei conferinţe New York Times.

Mergând mai departe, cofondatorul Microsoft a prezis că va exista un „prag foarte ridicat” pentru desfăşurarea călătoriilor de afaceri, acum că munca de acasă este mai fezabilă.

Bill Gates, a cărui fundaţie a lucrat pentru a oferi un vaccin împotriva coronavirusului celor mai nevoiaşi, a declarat că a avut un „program mai simplu” din cauza pandemiei, în condiţiile în care nu mai călătoreşte pentru afaceri.

Vom merge la birou într-o oarecare măsură, vom face nişte călătorii de afaceri, dar mult mai puţine”, a mai spus Bill Gates.

Pandemia a redus dramatic cererea de călătorii aeriene, în special pentru călătoriile de afaceri, mai profitabile. Acestea reprezentau jumătate din veniturile companiilor aeriene americane, dar doar 30% din număr, potrivit Airlines for America.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *