Skip to content
Caraș-Severin Societate

Câteva mii de călători blocaţi în trenuri în judeţul Caraş-Severin, din cauza copacilor căzuţi pe linii

Mai multe trenuri cu 700 – 800 de călători sunt oprite după ce între două stații din județul Caraș-Severin, respectiv Slatina-Timiș și Armeniș, copacii au căzut pe firele de contact.

Reprezentanții ISU Caraș-Severin spun că avariile s-au înregistrat între stațiile Slatina-Timiș și Armeniș, din cauza copacilor căzuți pe firele de contact.

Din informațiile primite, până în acest moment este afectat traficul a 5 trenuri cu aproximativ 700-800 de călători. Se estimează că avariile vor fi remediate până în jurul orei 11:00”, au informat reprezentanții ISU Caraș-Severin.

Potrivit acestora, se vor face și manevre de tractare a trenurilor cu locomotive diesel pentru repunerea trenurilor în circulație.

Județul Caraș-Severin s-a aflat, joi, sub mai multe avertizări meteo de vreme rea.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că circulația feroviară este oprită temporar în partea de vest a țării, pe raza Regionalei CF Timișoara, între stațiile Caransebeș și Orșova unde, din cauza furtunilor violente, arborii prăbușiți de pe versanți au rupt linia de înaltă tensiune și au blocat calea ferată, scrie hotnews.ro.

„Zeci de angajați feroviari acționează cu utilaje încă din cursul serii pentru tăierea arborilor, îndepărtarea acestora de pe linia de cale ferată și înlocuirea liniei de înaltă tensiune, ruptă pe mai multe secțiuni, între stațiile Slatina – Timiș – Zeregova. Pentru a asigura accesul echipelor de intervenție în zona afectată, 6 trenuri de călători staționează în gările adiacente până la finalizarea lucrărilor de eliberare a gabaritului și înlocuirea liniei de contact, pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact.

Trenurile oprite temporar în gări le Poarta, Vălișoara, Domașnea Cornea și Crușovăț:

IR 1693 (București Nord – Timișoara)

IR 1696 (Timișoara Nord – București Nord)

IR 1695 (București Nord – Timișoara Nord)

R 9551 (Orșova – Crușovăt)

Trenul privat 15594 (Arad-Constanța)

Trenul privat Trenul privat 15593( Constanța-Arad)”, anunță compania.

De asemenea, o altă zonă afectată de vremea nefavorabilă este segmentul feroviar Lainici – Pietrele Albe, de pe secția Târgu Jiu – Pietroșani (Regionala Cf Craiova), unde s-a intervenit în cursul nopții pentru eliberarea căii ferate de arborii prăbușiți de pe versanți în gabaritul căii, iar traficul feroviar a fost redeschis cu tracțiune Diesel pe zona afectată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *