Skip to content
Politică

Câteva mii de persoane, la slujba de Sfânta Parascheva, la care asistă şi premierul Ponta

Câteva mii de persoane participă, marţi dimineaţă, la slujba de Sfânta Parascheva, care are loc în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi şi care este oficiată de zeci de preoţi, în frunte cu mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, la ceremonie asistând şi premierul Victor Ponta.

Slujba de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi a început la ora 9.00, fiind oficiată de zeci de preoţi, pe o scenă amenajată în curtea catedralei, la câţiva metri de pietonalul Ştefan cel Mare, unde sunt prezente câteva mii de persoane.

La slujbă asistă şi o serie de politicieni, între care premierul Victor Ponta, care a venit cu soţia sa, Daciana, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Muncii, Rovana Plumb, vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita, primar al Iaşiului, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian, precum şi parlamentari de Iaşi. Politicienii stau pe scenă, într-o zonă amenajată cu scaune,conform mediafax.ro.

Slujba este programată să dureze peste trei ore.

În acelaşi timp, la Catedrala Mitropolitană din Iaşi continuă pelerinajul la racla cu moaştele Sfintei Parascheva şi cele ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, aduse la Iaşi duminică seară, de la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti.

Până marţi dimineaţă, s-au închinat la moaşte aproximativ 180.000 de pelerini, alte câteva mii de oameni aşteptând la coadă, care se întinde pe o distanţă de aproximativ un kilometru.

Moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva vor rămâne expuse pe esplanada din curtea Catedralei Mitropolitane cel mai probabil până marţi seară, după care vor fi reintroduse în interiorul lăcaşului de cult.

Aproximativ 65.000 de sarmale, vin, sucuri şi mere vor fi împărţite, marţi, la Iaşi, pelerinilor care participă la sărbătoarea Sfintei Parascheva, după liturghia de la Catedrala Mitropolitană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *