Sute de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei pentru a cere eliberarea ostaticilor luaţi de Hamas

miting
Sursa foto: Ambasada Israelului în România

Câteva sute de persoane s-au strâns, duminică în zona Bibliotecii Centrale Universitare din Piaţa Victoriei a Capitalei, pentru a participa la un miting în sprijinul victimelor teroriştilor Hamas şi pentru a cere eliberarea ostaticilor răpiţi de Hamas, încă din 7 octombrie. Demonstranţii au avut un afiş mare cu feţele copiilor care sunt ţinuţi ostatici de către gruparea teroristă şi cu mesajul „Bring them home” (Aduceţi-i acasă – n.r.), precum şi mai mulţi ursuleţi albi de pluş legaţi la ochi cu eşarfe negre, fiind puşi pantofiori, jucării şi baloane roşii lângă ursuleţii respectivi.

Demonstraţia de duminică din Bucureşti, la care sunt în jur de 500-600 de participanţi, este şi în sprijinul victimelor teroriştilor Hamas, mulţi oameni având cu ei steagul Israelului, cât şi pancarte cu fotografii ale unor persoane ucise sau răpite de către gruparea teroristă.

De asemenea, zeci de mii de israelieni s-au adunat, sâmbătă noapte, la Tel Aviv pentru a cere eliberarea compatrioţilor ţinuţi ostatici de terorişti, încă din data de 7 octombrie.

Şi în marile oraşe ale Europei, zeci de mii de susţinători ai palestinienilor au manifestat pentru a cere oprirea bombardamentelor din Fâşia Gaza. În Londra, demonstraţiile de stradă au fost violente.

Astfe, peste 300.000 de demonstranţi pro-palestinieni au mărşăluit sâmbătă prin centrul Londrei, iar poliţia a arestat aproape 100 de contra-protestatari de extremă dreapta pentru a-i împiedica să atace mitingul principal, relatează Reuters.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: