Skip to content
Societate

Câteva sute de ucraineni au intrat în județul Suceava, în primele ore ale zilei: Am pregătit tabere mobile de asistență

Inquam Photos / Cornel Putan

Prefectul Gheorghe-Alexandru Moldovan a anunțat că autoritățile au pregătit deja tabere mobile cu asistență medicală, psihologică, translatori și preoți pentru câteva sute de cetățeni ucraineni care au intrat în județul Suceava la primele ore ale zilei de joi, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Totodată, prefectul județului Suceava a explicat, pentru G4media.ro, că nu este vorba despre o creștere semnificativă, în comparație cu perioadele obișnuite. Totuși, autoritățile se așteaptă ca pe parcursul zilei să existe un flux mai crescut, după ce Rusia a atacat Ucraina.

Prefectul județului Suceava: câteva sute de cetățeni ucraineni au intrat în județ, în primele ore ale zilei

Avem un comitet județean de urgență în cursul dimineții. Primele date de la Poliția de Frontieră arată o creștere de câteva sute de persoane, dar multe dintre ele au fie și cetățenie română, fie rude ori prieteni sau chiar locuințe proprii în Suceava”, a declarat el, pentru sursa citată mai sus.

Totodată, Alexandru Moldovan  a precizat că există deja înțelegeri cu familiile din Suceava pentru a găzdui refugiați Ucrainei, în cazul în care situația o va impune, Totodată, vor exista tabere mobile, instalate la punctele de trecere a frontierei.

Există înțelegeri făcute între familii ca să poată fi găzduiți dacă situația o impune. Situația e în dinamică. În primul rând, vor fi taberele mobile instalate la punctele de trecere a frontierei.

Avem acum una la punctul de trecere Siret, solicităm la DSU alocarea încă uneia. Vor fi amplasate în zonele-tampon, cu condiții decente, apoi eventualii refugiați vor fi duși la cămine sau în sistem hotelier. Așteptăm și un act normativ care să reglementeze cheltuielile, alocarea de fonduri, pe modelul carantinei”, a mai explicat prefectul Gheorghe – Alexandru Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *