Câți bani au cerut Ministerul Sănătății și CNAS pentru finanțarea spitalelor şi cât au primit

MINISTERUL SANATATII
Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Guvernul a aprobat în ședința de joi 1,7 miliarde de lei pentru finanțarea spitalelor, deşi nevoia ar fi fost mult de aproape trei ori mai mare.

Conform unor surse PSNews, Ministerul Sănătății și CNAS au cerut pentru spitale, medicamente și servicii medicale 4,2 miliarde lei.

„Putem constata împreună că, în lipsa unei rectificări bugetare sesizată și de dumneavoastră în mod repetat, s-a apelat la acest mod de finanțare punctuală și repetitivă a necesităților diferiților ordonatori de credite și, fără îndoială, se va asigura, chiar dacă în pași mai mărunți decât s-ar aștepta să spunem ordonatorii care fac această cerere finanțările pentru toate necesitățile statului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Managerul spitalului Colentina, Liviu Oltean, afirma joi că spitalele sunt „extrem de afectate” de unele dintre prevederile din Ordonanţa 90/2023, care limitează cheltuieli în sistemul public. El atrăgea atenţia că prin aplicarea acestui act normativ rezultă „un flux continuu de blocaje, care, până la urmă, vor afecta beneficiarul final al actului medical”, subliniind că sănătatea „nu e u lux”, ci este un drept fundamental al fiecărei persoane.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL