Câți bani oferă țările sportivilor care se întorc acasă cu medalia de aur de la Jocurile Olimpice

Sursa foto: Pexels

Cine primește cei mai mulți bani pentru aurul olimpic? Zeci de țări se întrec în recompense pentru sportivii care reușesc să urce pe podium la Jocurile Olimpice de la Paris, iar printre aceștia se numără și vecinii noștri de peste Prut. 

Hong Kong care concurează independent de China conduce detașat acest clasament, având pregătiți peste 700 de mii de dolari pentru fiecare sportiv care obține aurul olimpic. Iar la jocurile olimpice anterioare, performanțele au fost pe măsura recompenselor, sportivii întorcându-se de la Tokyo cu 6 medalii de aur.

Urmează apoi Israelul, care oferă câștigătorilor 275 de mii de dolari, iar apoi Serbia cu premii de 218 de dolari pentru cei care cuceresc primul loc pe podium.

Italia oferă 196 de mii de dolari sportivilor care aduc acasă aurul olimpic,  fiind urmată de Lituania cu 182 de mii de dolari și de Republica Moldova al cărei Guvern premiază olimpicii cu 171 de mii de dolari.

Decidenții din România nu au menționat clar cu ce sume va recompensa statul sportivii care obțin medalii la Paris, însă dacă ne uităm la banii care au fost alocați pentru Jocurile Olimpice anterioare, de la Tokyo, vedem cât de mare este diferența între noi și celalte țări. 70.000 de euro pentru o medalie de aur, de peste 10 ori mai puțin decât oferă Hong Kong și nici măcar pe jumătatea premiului oferit anul acesta de R.Moldova.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: