Câți pensionari iau sub 3.000 lei pensie? Cât le va crește pensia la recalculare? Câteva exemple

Reducerea vârstei de pensionare
Sursa foto: capital.ro

Câți pensionari iau sub 3.000 lei pensie? Cât le va crește pensia la recalculare?, aflăm din datele de la Casa de Pensii consultate de Newsweek România. Vă oferim și câteva exemple.

De altfel, potrivit noii formule de calcul din legea pensiilor (o aveți la finalul articolului), nu există regula ca, pensiile sub un anumit plafon, să crească. Dimpotrivă. Potrivit oficialilor, 3.000.000 de pensii vor crește, în medie, cu 40%. restul de 2.000.000 vor rămâne la nivelul actual de după indexarea cu 13,8% din ianuarie.

În România, potrivit datelor consultate de Newsweek România de la Casa de Pensii, sunt 3,4 milioane de pensionari care au pensie sub 3.000 de lei net.

Numărul acestora ar fi fost mai mare, dar 250.000 de pensionari au obținut o pensie de peste 3.000 de la 1 ianuarie, când pensiile au crescut cu 13,8%.

Pensiile care vor crește sunt ale pensionarilor care au muncit mulți ani, peste 35 de ani fiind ideal. Dacă ai muncit peste 35 de ani cu siguranță vei avea o creștere de pensie. Dacă ai muncit pe un salariu mic atunci pensia va crește. Nu și dacă ai indemnizație socială. De asemenea, dacă ai acumulat multe puncte de contributivitate vei avea o creștere foarte mare.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL