Skip to content
Sport

Câți români s-au uitat la dezbaterea Ponta-Iohannis de la Realitatea TV

Prima dezbatere electorală între Victor Ponta și Klaus Iohannis a avut loc marți seară, la Realitatea Tv, iar milioane de români au urmărit confruntarea dintre cei doi prezidențiabili rămași în cursa pentru Cotroceni.
3,5 milioane au privit dezbaterea, 7 milioane au ales alte programe.

Chiar dacă a fost anunțată cu mai puțin de o oră înainte de începere, dezbaterea dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta a fost urmărită de un total de 3,5 milioane de oameni. Aceștia au privit la cele cinci televiziuni de știri care au transmis confruntarea – Realitatea Tv, Antena 3, România Tv, B1 Tv și Digi24.
De partea cealaltă, restul celor care se uitau la televizor în acel timp, aproximativ 7 milioane, au preferat alte programe.

TVR nu a preluat dezbaterea

TVR 1 nu a preluat dezbaterea de la Realitatea TV dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis, deși Stelian Tănase, președintele Director General al TVR, dorea o dezbatere la Televiziunea Națională. La TVR 1, la ora 21.00, a fost difuzată emisiunea “Președinte pentru România”, avându-l ca moderator pe Sorin Avram.

În urmă cu câteva zile, Stelian Tănase le-a transmis celor doi finaliști aflați în cursa pentru Președinție, Victor Ponta și Klaus Iohannis, o invitație de a participa la o dezbatere electorală organizată de Televiziunea Română, atrăgându-le atenția că trebuie să înțeleagă că, în spiritul democrației, spațiul public are nevoie de astfel de înfruntări “lămuritoare”, scriu jurnaliștii dcnews.

Nu este primul episod de acest fel la TVR 1. În 2003, când a avut loc invazia Irakului, Televiziunea Română nu a transmis imaginile, ci a preferat să continue difuzarea emisiunii “Surprize, surprize”.

Distribuția telespectatorilor la dezbaterea Ponta- Iohannis

Din totalul de 3,5 milioane de telespectatori, peste două milioane au provenit din mediul urban.
La nivel național, 1,3 milioane de persoane au urmărit dezbaterea electorală pe Realitatea Tv, 897.000 de persoane s-au uitat la Antena 3 la confruntarea Ponta-Iohannis, în vreme ce România Tv a avut 680.000 de telespectatori. La B1 Tv s-au uitat 370.000 de oameni, în timp ce Digi 24 a fost urmărit de 287.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *