Skip to content
Politică

Către cine s-a îndreptat votul românilor din Germania

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, se afla pe primul loc in cursa pentru Cotroceni, dupa primul tur al alegerilor, cu 39,57%. 

Actualul premierul este urmat de presedintele PNL, Klaus Iohannis cu 30,19%, si de fostul premier Calin Popescu Tariceanu care a obținut 5,83% din voturile românilor , dupa numararea a 56,21% dintre procesele verbale, arata BEC.

Potrivit ziare.com, lucrurile stau un pic diferit când vine vorba de diaspora, mai exact în Hamburg. Aici, candidatul ACL a fost preferatul românilor, obținând  578 de voturi. Pe locul doi nu s-a situat Victor Ponta, ci candidatul independent Monica Macovei, care a fost aleasă de 207 romani, Ponta obținând doar 81 de voturi. 

Elena Udrea (PMP) a obtinut 49 de voturi, Corneliu Vadim Tudor (PRM) 26, Dan Diaconescu (PP-DD) 24, Calin Popescu Tariceanu 23, iar Gheorghe Funar 7.

William Brinza (Partidul Ecologist Roman) a fost preferatul a cinci dintre romanii care au mers la votin Hamburg, Teodor Melescanu are doar trei voturi, iar Kelemen Hunor (UDMR) doua.

 

2 comentarii la “Către cine s-a îndreptat votul românilor din Germania

  1. Eu m-am cam saturat sa stau aici, la mine acasa, si sa suport toate mizeriile lui Basescu, si astia plecati prin lume, multi dintre ei chiar la indemnul aceluiasi mizerabil numit Basescu, sa hotarasca ei ce e bine pentru mine si cum trebuie sa suport eu iar, la mine acasa, pe urmasii lui Basescu . Vor urmasii lui Basescu ? Sa se intoarca dracului acasa si plecam noi ! Si sa nu uite unii din desteptii astia plecati pe te miri unde, care o sustin vad si pe justitiara delatoare a propriei tari numita Monica Macovei, ca afacerea Microsoft, cu coruptie cu tot, e pornita din SUA si EADS din incoruptibila, pasamite, Germanie. Esti tare cand ciordesti portofele si de toate pe la Londra si Paris, faci de ras Romania si ii creezi imaginea pe care o are, dar vii si votezi cu Macovei. Bine, unii dintre ei. Si imi cer scuze celor care nu fac asta si muncesc cinstit. Dar perceptia, din pacate, e data de hoti si banditi, nu de oamenii seriosi.

  2. Dc .sintem destepti o sa-l alegem pe Iohanis. Asta inseamna sustinere Mai Multa in viitoar din Partea Germaniei. Dar din pacate unii nu gindesc practic. Imi doresc sa gindim asa. Mergeti la vot neaparat Voi cei din Germania, Votul nostru poate sa conteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *