Skip to content
Politică

UPDATE Cauza accidentului feroviar din Hunedoara

UPDATE 10.30

CFR a emis un comunicat prin care precizează că „Din datele centralizate până la această oră rezultă ca infrastructura feroviară este distrusă pe ambele fire, pe o distanţă de aproximativ 200 metri. După finalizarea anchetei se vor retrage ultimele două vagoane, rămase pe şină, în staţia Petroşani, iar personalul feroviar va consolida linia de cale ferată pentru a permite intrarea în zonă a utilajelor de intervenţie”,

Pentru ridicarea vagoanelor răsturnate se va acţiona cu trei trenuri-macara, două de 250 tone şi unul de 125 tone, precum şi cu un tren cu vinciuri. „CFR SA asigură continuitate în traficul feroviar pe zona respectivă, prin transbordarea pasagerilor cu mijloace auto – microbuze şi autobuze – între staţiile Petroşani şi Pui (şi retur), călătorii fiind preluaţi din aceste staţii de alte trenuri care circulă pe aceleaşi rute”, menţionează oficialii companiei.

De asemeanea, pentru trenurile de lung parcurs (IR) care circulă spre Arad traficul este redirecţionat pe relaţia Filiaşi – Orşova – Timişoara – Arad, iar cele spre Simeria vor circula până la Petroşani, cu transbordare auto Petroşani – Pui, călătorii fiind apoi preluaţi de alte trenuri care au traseu comun. În cursul zilei de duminică, se va asigura transportarea cu mijloace auto pentru călătorii din cinci trenuri: IR 1835, IR 1836, IR 1824, R 2023, R 2024, iar trenurile IR 1821 şi IR 1822 vor circula pe rută deviată, prin Orşova, conform news.ro

————————

Au fost comunicată cauza accidentului feroviar care a avut loc, sâmbătă după-amiază, în apropiere de Petroşani, din judeţul Hunedoara, și în care 14 din cele 16 vagoane ale unui tren de marfă aparţinând unui operator privat au deraiat, iar cei doi mecanici au murit.

Purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a precizat că deraierea s-ar fi produs din cauza unei defecţiuni la sistemul de frânare al trenului, care transporta reziduuri metalice- conform news.ro.

Trenul a deraiat în zona unui viaduct, iar unele vagoane şi locomotiva trenului au căzut într-o râpă. Poliția a deschis dosar de ucidere din culpă în cazul acestui accident soldat cu pierderea a două vieți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *