Skip to content
Societate

Caz de coronavirus la Penitenciarul Bucureşti-Rahova. Un deţinut, diagnosticat cu COVID-19

Facebook

Un deţinut încarcerat marţi la Penitenciarul Bucureşti-Rahova şi transferat o zi mai târziu la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava a fost diagnosticat cu COVID-19. Anterior sosirii în penitenciar, el intrase în contact cu o persoană infectată.

Vă informăm că o persoană privată de libertate nou-depusă, în data de 22.09.2020, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, şi ulterior transferată, în data de 23.09.2020, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, fost confirmată pozitiv COVID-19 la o primă testare. Transferarea în vederea testării specifice a survenit urmare identificării deţinutului drept contact, anterior depunerii în penitenciar, al unei persoane confirmate pozitiv”, precizează Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Rezultatul iniţial va fi urmat, conform metodologiei, de o retestare, pentru confirmare. ”Subliniem că procedura de încarcerare şi activităţile derulate în intervalul 22-23.09.2020, la Penitenciarul Bucureşti-Rahova, au respectat normele impuse de actualul context epidemiologic şi au presupus purtarea echipamentului de protecţie şi menţinerea distanţei de siguranţă.

Preventiv, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri stabilit pentru sistemul penitenciar, la nivelul unităţii de detenţie se asigură monitorizarea medicală a persoanelor custodiate, nefiind identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul acestora”, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *