Skip to content
Coronavirus

Caz rar în România: Femeie vaccinată cu Pfizer, depistată cu coronavirus la două luni de la rapel. Pacienta a murit la ATI

Facebook/Guvernul Romaniei
" "

O femeie în vârstă de 70 de ani din Cluj a murit recent la Spitalul din Turda, secția ATI, după ce a fost depistată cu coronavirus, deși în februarie fusese vaccinată cu serul Pfizer, inclusiv cu rapel. Cazul este unic în România deoarece femeia a fost testată pentru anticorpi după vaccin și avea un număr considerabil – 6700, susțin medicii citați de G4Media.

Femeie vaccinată anti-COVID cu Pfizer, testată pozitiv la două luni de la rapel. Pacienta a murit

„Avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu Covid și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit”, a declarat directorul medical de Spital, Andrașoni Victor.

" "
" "

O posibilă explicație a venit de la medicul Sergiu Habago, unul dintre doctorii care au tratat-o pe pacientă în secția de Terapie Intensivă:

„E strict părerea mea personală ceea ce vă voi spune. Eu nu cred că acest caz are vreo legătură cu Covidul activ. Este vorba despre o pacientă cu multe boli, o mare cardiacă, care probabil a avut o expunere la Covid undeva la finalul toamnei sau în iarnă, apoi a făcut prima doză de vaccin, în februarie pe a doua, iar acum i-a ieșit un test PCR pozitiv. După cum bine știm din literatura de specialitate un test PCR poate ieși pozitiv și la șase luni după infecție. Unele lucruri le putem interpreta foarte ușor greșit.  Eu cred că în privința acestei paciente a fost vorba cândva de o infecție Covid minim simptomatică, peste care s-a vaccinat, a făcut și rapelul și a ajuns la un nivel de anticorpi de 6700. Paradoxul a făcut să-i iasă acest test PCR pozitiv, deși, repet, asta se poate întâmpla și la șase luni după. E cea mai logică variantă. Nu am descoperit noi America”.

Habago a mai spus, pentru G4Media, că după testul PCR pozitiv au fost făcute cel puțin alte patru test antigenige, toate ieșind negative.

„A fost intubată, ventilată, au căzut toate organele. În certificatul de deces poate apărea Covid, fiindcă a ieșit testul PCR pozitiv. Poate că a jucat un rol cândva, dar nu cred că de Covid a murit. Părerea mea este că este vorba despre o infecție veche, s-a vaccinat apoi și a ieșit acest test PCR. Nu putem spune niciodată că s-a vaccinat și a murit”, a mai declarat medicul Sergiu Habago, pentru G4Media.

La Spitalul de Pneumotfiziologie Leon Daniello, o femeie de 50 de ani a fost depistată cu COVID la peste o lună după rapelul cu Pfizer. Alte cazuri s-au înregistrat și în alte spitale din Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *