Skip to content
Politică

Caz șocant în Craiova: lași liber UN LUP în parc, dar NU riști dosar penal

outsideonline.com

Un  caz șocant s-a produs marți în municipiul Craiova: persoana care a lăsat liber UN LUP în principalul parc local NU riscă dosar penal.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj susțin că persoana care a abandonat un lup în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova (animalul fiind găsit marți dimineața pe aleile parcului de către angajații Regiei de Administrare a Domeniului Public) nu a săvârșit o faptă de natură penală, relatează Agerpres.

Polițiștii fac cercetări pentru identificarea persoanei care va fi sancționată contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.

IPJ Dolj a mai transmis că într-un astfel de caz competența de constatare a contravențiilor prevăzute de Legea 205/2004 și de aplicare a sancțiunilor contravenționale revine reprezentanților atât ai DSVSA, cât și ai MAI. Animalul a fost prins, tratat, deparazitat și închis separat într-unul din spațiile special amenajate ale Grădinii Zoologice din parc.

Un lup (care cel mai probabil a fost eliberat din captivitate) a fost prins marți dimineața în Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova de către angajații Grădinii Zoologice, la sesizarea muncitorilor de la Regia Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL), care făceau curățenie în zonă.

RAADPFL Craiova a precizat că animalul nu aparține Grădinii Zoologice, ci ar fi fost în mod intenționat eliberat în parc de către persoana care l-a deținut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *