UPDATE Prognostic rezervat pentru al doilea copil aruncat de mamă pe fereastră

Masină de poliție / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE, ORA 14:50

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul de viaţă al copilului care a fost aruncat, alături de fratele său, de către mama sa de la primul etaj al unui hotel din municipiul Botoşani.

Directorul medical al Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr. Marius Dabija, a declarat că băiatul în vârstă de 2 ani şi 11 luni a fost adus în cursul nopţii de duminică şi internat la Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă, prognosticul fiind foarte rezervat, conform Agerpres.

 

„Pacientul a fost adus în stare foarte gravă, în comă profundă, scorul Glasgow al nostru este de patru, un scor foarte aproape de ce numim noi moarte cerebrală. Nu sunt leziuni care să poată fi rezolvate neurochirurgical. Este o contuzie cerebrală gravă, difuză, cu leziuni axonale difuze, care nu pot beneficia de un tratament chirurgical. Am reuşit doar să îi punem un captor de presiune intracraniană, care ne poate ajuta pentru tratamentul specific terapiei intensive. Dacă starea lui va permite vom face şi o examinare cu rezonanţă magnetică, pentru a aprecia mai bine toate leziunile. Deocamdată este foarte instabil hemodinamic, prognosticul este foarte rezervat”, a declarat dr. Marius Dabija.

 

În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de omor şi tentativă la omor, cercetările fiind preluate de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

UPDATE, ORA 08:51

Monitorul de Botoşani relatează că băieţelul în vârstă de 3 ani este în comă profundă, fiind transferat la Iaşi.

Conform aceleiaşi surse, femeia este originară din Albeşti şi ar fi venit în Botoşani împreună cu copiii, pentru a-i duce pe cei mici să se joace în parc.

Femeia a mers la un hotel, spunând că nu a reuşit să mai prindă autobuzul pentru a se întoarce acasă, iar personalul hotelului a cazat-o într-o cameră de la etajul 1, deşi a susţinut că nu are asupra sa niciun document de identitate.

Cel care a alertat autorităţile a fost paznicul hotelului, care a auzit zgomot şi, când a ieşit din clădire, a văzut copiii căzuţi pe asfalt.

După ce a fost salvată de pompieri, femeia afirma ”Nu am vrut să le fac nimic. Nu am vrut să le fac aşa ceva!”.

Negociatorul Ovidiu Apostoae, din cadrul IPJ Botoşani, a relatat pentru Monitorul de Botoşani că femeia era foarte agitată şi spunea că îi pare foarte rău pentru ce a făcut, că nu vrea să meargă la puşcărie şi că nu vrea să creadă lumea că e nebună.

Soţul femeii a afirmat că el se afla la Bucureşti şi că aceasta i-a trimis un mesaj ”urât” la finalul căruia i-a spus ”Adio”.


ȘTIREA INIȚIALĂ

O femeie, aflată la etajul 1 al unui hotel din Botoşani, şi-a aruncat copiii, cu vârstele de 2, respectiv 3 ani, de la balcon, ameninţând că se va sinucide.

”La data de 20.08.2023, IPJ Botoşani a fost sesizat cu privire la faptul că o femeie, aflată la etajul 1 al unui hotel, şi-a aruncat copii, cu vârstele de 2, respectiv 3 ani, de la balcon, şi ameninţă că se va sinucide”, conform anchetatorilor.

Cei doi copii au fost transportaţi la spital, în stare gravă. Copilul în vârstă de doi ani a decedat.

La faţa locului s-a deplasat un negociator, care a purtat discuţii cu femeia, aceasta fiind  coborâtă în siguranţă si transportată la spital, sub supravegherea poliţiştilor, pentru investigaţii medicale.

Ulterior, aceasta a fost internată la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Botoşani, informează news.ro.

Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea clarificării împrejurărilor producerii evenimentului.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: