Skip to content
Politică

UPDATE Reacția dură a Mitropoliei Ardealului / Caz șocant la o școală din România. Ministerul Educației: Îi cer demisia!

We Radio Sfantu Gheorghe

UPDATE 10:40

Primele reacții ale Mitropolitului Ardealului privind cazul șocant al unui dascăl de religie, acuzat că s-a masturbat în timpul unei ore, sunt dure.

Conform Digi24.ro, ÎPS Laurenţiu Streza a declarat că a început vineri o anchetă, iar dacă profesorul va fi găsit vinovat, acesta nu va mai purta haina preoţească: „Noi facem ancheta. Am primit azi de la minister informaţia. Preotul profesor, dacă este vinovat, suportă consecinţele canonice. Aşa ceva este de neconceput”, a menţionat ÎPS Laurenţiu Streza.

Mai mult decât atît, Mitropolitul Ardealului afirmă că se știe că respectivul dascăl a suferit o operație și are probleme de sănătate, însă nu și că ar avea probleme comportamentale.

——————–

Un nou caz șocant pune pe jar învătământul românesc!

Mai exact, potrivit postului de televiziune Antena 3, la un liceu din localitatea sibiană Copșa Mică, un profesor de religie, care este și preot, e acuzat de părinții unei eleve că s-a masturbat la școală, chiar în timpul unei ore. Eleva susține că l-a filmat chiar în momentul în care făcea aceste gesturi obscene.

În acest caz, ministrul Educației, Liviu Pop, a precizat că îi cere public demisia acestui profesor și că se vor efectua anchete în acest caz.

Discutăm de un preot care e și profesor. S-a deschis o anchetă la nivelul unității școlare. E adevărat, profesorul preda acolo, este titular de aproape 15 ani. Am discutat cu Biserica, am văzut și reația doamnei diriginte. Doamna dirigintă nu a informat nici conducerea școlii, nici conducerea Inspectoratului. Preotului îi cer demisia din învățământ”, a declarat Liviu Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *