Skip to content
Politică

CAZ ULUITOR Un oraș a rămas fără apă potabilă din cauza secetei!

Situația de pe Dunăre devine alarmantă. Debitul scăzut din ultima perioadă nu afectează doar traficul fluvial, ci și orașele din jurul Dunării.

O asemenea situație disperată este la Calafat. De aproape 24 de ore, locuitorii din Calafat nu mai au apă potabilă. Din cauza secetei, nivelul Dunării a scăzut foarte mult, iar pompele nu mai pot trage apa, relatează Antena 3.

Situaţia ar putea să mai dureze, întrucât autorităţile nu au o soluţie imediată de remediere a situaţiei. 18.000 de oameni sunt afectaţi de această situaţie, potrivit Digi 24. Nu e prima dată când oamenii din Caracal se confruntă cu o asemenea situaţie, şi în urmă cu trei ani s-a întâmplat la fel.

Pe de altă parte, din cauza secetei Dunărea a ajuns la debitele unor râuri mici, ceea ce a afectat grav navigaţia. Transportatorii fluviali se plâng că în acest moment funcţionează la o capacitate de 60%. Timpul de traversare a traseelor s-a dublat, iar acest lucru a dus pentru ei şi la o creştere a cheltuielilor cu 40 %. Cele mai mari probleme sunt în zona Zimnicei, pe sectorul administrat de bulgari, unde mai multe nave staţionează din cauza nivelului scăzut al Dunării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *