Skip to content
Sport

Caz unic în lumea fotbalului: Paulo Dybala, jucător la Juventus Torino, depistat pozitiv a patra oară cu COVID-19

facebook.com/pg/paulodybala

Paulo Dybala, fotbalistul în vârstă de 26 de ani de la Juventus Torino, a fost supus unui nou test pentru COVID-19. Pentru a patra oară într-o lună şi jumătate, testul a ieşit pozitiv. În lumea fotbalului nu mai este cunoscut un alt caz asemănător. Deși fotbalistul argentinian nu se mai simte rău, ca la prima confirmare a virusului, acesta nu va putea reveni alături de colegi la antrenamente, atunci când echipa sa va reîncepe pregătirea. Prima testare pozitivă pentru Paulo a fost pe 21 martie, iubita sa primind acelaşi rezultat.

Acum sunt mai bine după ce am suferit zilele trecute. Încerc să mă antrenez, până acum nu am fost capabil. Respiram cu greutate, mi se tăia răsuflarea după 5 minute, nu mai aveam aer dacă voiam să mă pregătesc fizic. Mă durea tot corpul, toți mușchii mă dureau”, povestea sportivul la sfârşitul lunii martie, după contractarea virusului.

Dybala, Rugani şi Matuidi au fost jucătorii echipei Juventus Torino infectaţi cu noul coronavirus. Recent, ultimii doi jucători au fost declarați vindecați.

Alți fotbaliști afectați de pandemia de COVID-19

Celebrul jucător Cristiano Ronaldo, atacantul de la Juventus, a intrat în autoizolare la domiciliu, în Madeira, după ce colegul lui de echipă, Daniele Rugani, a fost diagnosticat cu coronavirus. De acolo, sportivul a postat un mesaj pe Instagram, îndemnând oamenii să respecte recomandările autorităţilor, potrivit B1.

Lumea trece printr-un moment foarte dificil, care necesită grijă şi atenţie maximă din partea noastră, a tuturor. Mă adresez vouă astăzi nu ca fotbalist, ci ca fiu, tată, ca om îngrijorat de ce s-a întâmplat în ultima perioadă, ce afectează toată lumea. Este important ca noi toţi să respectăm recomandările OMS şi ale autorităţilor cu privire la felul în care trebuie gestionată situaţia actuală. Protejarea vieţii umane trebuie să fie mai presus de orice alt interes”, a declarat fotbalistul.

Coronavirusul a paralizat marile competiții sportive

Anul 2020 se anunța unul plin de competiții sportive de interes maxim, precum Jocurile Olimpice de la Tokyo, Campionatul Mondial de Patinaj Artistic sau EURO 2020, care cuprindea o serie de meciuri disputate inclusiv la București. Toate acestea au fost amânate din cauza pandemiei. Aceeași soartă au avut-o și cele mai importante campionate intercluburi din lume, printre care și cele europene, Liga Campionilor sau Europa League.

Inițial, meciurile s-au desfășurat fără spectatori, apoi autoritățile au luat decizia de a anula complet campionatele, pentru a stopa răspândirea virusului mortal. Pentru a își continua antrenamentele în izolare, de la domiciliu, marii fotbaliști s-au antrenat inclusiv cu sulurile de hârtie igienică, pornind o provocare la nivel mondial. Inclusiv Leo Messi, actualul deţinător al Balonului de Aur, a făcut senzație în această distracție virală.

De Paște, Messi și familia sa s-au relaxat la soare în grădina din spatele casei, din Barcelona, iar cei 3 copii au fost extrem de încântați de cadourile primite de la „iepuraș”, iar Cristiano Ronaldo a petrecut tot în familie, în orașul său natal, Madeira, alături de Georgina Rodriguez și cei 4 copii, postările acestora de pe Instagram adunând milioane de aprecieri de la fani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *