Skip to content
Puterea Știrilor Video

Cazanciuc acuză PNL de ipocrizie: Doi lideri liberali, inițiatori de legi care introduc pensii speciale

Inquam Photos / George Călin
" "

Invitat în studioul Puterea Știrilor, Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului, a declarat că liberalii nu își doresc impozitarea pensiilor speciale pentru parlamentari, așa cum au afirmat public. Cazanciuc susține că a convocat marți Biroul Permanent al Senatului în încercarea de a trece dublarea alocațiilor pentru copii și pentru a dezbate orice proiect care ar fi dus la impozitarea pensiilor speciale pentru parlamentari, însă nu s-a prezentat nimeni.

„Nu sunt interesați în mod real de impozitarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Dacă și-ar fi dorit ar fi intrat ieri în Biroul Permanent al Senatului”, a precizat social-democratul.

" "
" "

Totodată, președintele interimar al Senatului a acuzat PNL de ipocrizie susținând că Alina Gorghiu este inițiatorul pensiilor speciale pentru aviatori, iar Florin Roman este inițiatorul pensiilor speciale pentru angajați ai Curții de Conturi.

„Aceste demisii ale parlamentarilor produc efecte, categoric. În primul rând, acestea arată voința de a elimina pensiile speciale, cel puțin pentru PSD. Președintele partidului, Marcel Ciolacu, a făcut același gest de onoare pe care l-a făcut și în urmă cu 4 ani, în ultima zi de mandat a demisionat tocmai pentru a arăta că nu este susținătorul acestui tip de pensie. PSD a făcut mai multe demersuri pentru a elimina pensiile speciale, de a le impozita(…).

Am văzut din nou ipocrizia PNL pusă pe masă, am văzut câteva voci prezente public, susținători ai cauzei eliminării pensiilor speciale, doamna Gorghiu – inițiatorul pensiilor speciale pentru aviatori, domnul Florin Roman – inițiatorul pensiilor speciale pentru angajați ai Curții de Conturi. Ieri am convocat Biroul Permanent al Senatului în încercarea de a trece dublarea alocațiilor pentru copii (…) și nu a venit nimeni la serviciu. Pentru a cincea oară, senatorii PNL-USR și UDMR refuză să vină la serviciu. Le-am zis să decidem la 13:00 dublarea alocațiilor pentru copii și la ora 14:00 trecem orice lege a PNL, a PSD, privind impozitarea pensiilor speciale și nu au venit. Nu s-au prezentat nici măcar online. Le este frică de această decizie a dublării alocațiilor pentru copii de parcă nu ar fi trăitori în această țară(…).

În retorică suntem foarte buni, dar a uitat domnul Florin Roman când a inițiat o lege privind pensiile speciale pentru Curtea de Conturi? A uitat doamna Gorghiu când a inițiat pensiile speciale pentru cei din aviație? Este o dublă măsură. Nu sunt interesați în mod real de impozitarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Dacă și-ar fi dorit, ar fi intrat ieri în Biroul Permanent al Senatului. Am fi decis dublarea alocațiilor la ora 13 și noi la ora 14:00 eram prezenți să facem un Birou Permanent reunit pentru orice modificare își dorea PNL, care să ducă la impozitarea acestor pensii speciale, o impozitare progresivă, în funcție de suma încasată”, a declarat Robert Cazanciuc la Puterea Știrilor.

Amintim că liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat marți că a solicitat dezbaterea în regim de urgență a inițiativei legislative care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, despre care a spus că este blocată de PSD.

În parlament există două inițiative legislative care prevăd abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Prima a fost depusă de USR în septembrie 2017, iar cea de-a doua a fost depusă de Florin Roman în mai 2020. Ambele propuneri legislative sunt blocate în comisii. Ele vizează abrogarea articolelor 49 și 50 din legea privind statutul senatorilor și deputaților, care prevăd acordarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *