Skip to content
Politică

Cazanciuc, avertisment privind judecătorii și procurorii

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, spune că în prezent soluţiile magistraţilor se bazează doar pe lege şi că orice discuţie în spaţiul public privind independenţa magistraţilor nu mai are sens.

Robert Cazanciuc a spus, luni, în discursul susţinut la inaugurarea noului sediu al Judecătoriei Fălticeni, că efortul de consolidare a infrastructurii din justiţie trebuie dublat de un efort de consolidare a independenţei magistraţilor.

„Cred că nimeni nu mai poate vorbi în ziua de azi decât de independenţă. Orice discuţie în spaţiul public legată de independenţa magistraţilor nu-şi mai are rostul, acest lucru fiind deja evident. Vedem soluţii ale procurorilor, vedem soluţii ale judecătorilor care sunt cu siguranţă în afara oricărui dubiu că se bazează doar pe lege. Dacă cineva îşi imaginează că procurorii sau judecătorii mai pot fi manipulaţi în ziua de astăzi, se înşală amarnic”, a spus ministrul Justiţiei.

El a arătat că unul dintre obiective pe care şi l-a asumat este de a investi în infrastructura din justiţie, care nu înseamnă doar condiţii mai bune pentru magistraţi, ci şi acces mai uşor la justiţie şi, în mod normal, durata mai scurtă a proceselor.

Robert Cazanciuc a precizat că o sută din peste două sute de sedii de instanţă din România au condiţii improprii, motiv pentru care a lansat un proiect naţional de investiţii în sedii de instanţă şi speră să beneficieze de sprijinul Guvernului pentru a duce la capăt acest proiect, menţionând că există angajamentul atât al premierului, cât şi al vicepremierului că se va putea finaliza într-un timp rezonabil acest proiect, scrie mediafax.

2 comentarii la “Cazanciuc, avertisment privind judecătorii și procurorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *