Skip to content
Politică

Cazanciuc (PSD): Referendumul lui Iohannis e un demers pur electoral. Președintele nu e preocupat în mod real de problemele românilor

Referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis pentru 26 mai este un demers pur electoral, susţine senatorul PSD Robert Cazanciuc. Fostul ministru al Justiției a mai afirmat că șeful statului nu e preocupat cu adevărat de problemele românilor, scrie b1.ro.

E în aceeași notă neserioasă în care președintele României nu este preocupat în mod real de problemele românilor, ci de o agendă electorală a USR-ului mai degrabă decât a PNL-ului care văd că îl susține necondiționat. Suntem de acord cu referendumul, o să mergem la referendum, o să vedem ce vor vrea românii în urma acestui referendum. Dacă o citez pe colega mea senatoare Alina Gorghiu referendumul e aproape inutil, pentru că nu o să aibă consecințe”, a declarat Cazanciuc.

" "
" "

Social-democratul l-a mai acuzat pe Iohannis că încalcă o recomandare a Comisiei de la Veneția și că, dacă era cu adevărat interesat de bunul mers al justiției, convoca acest referendum încă de acum doi ani.

Nu cred că acest demers al președintelui este în sensul revizuirii Constituției pentru că este un demers pur electoral, întrebările sunt venite după doi ani de zile. Putea să facă mai demult dacă era cu adevărat interesat de bunul mers al justiției. Putea să invite membrii Comisiei speciale la Cotroceni să discute lucruri, nu era nevoie să facă acest referendum în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneția. Spune foarte clar Comisia de la Veneția: nu amestecați două tipuri de scrutin. Avem referendum și alegeri europarlamentare”, a mai declarat Robert Cazanciuc.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, prin intermediul purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi, întrebările de la referendumul pe Justiție, ce va avea loc pe 26 mai, în aceeași zi cu desfășurarea alegerilor europarlamentare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *