Cazanciuc spune că avea un salariu de 80 de dolari pe lună când era procuror

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: Unsplash

Vicepreşedintele Senatului, Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei şi fost magistrat, povesteşte că în anii 1990 avea, ca procuror, un salariu de 80 de dolari pe lună, iar în prezent pensia unui fost procuror a ajuns la 100 de dolari pe zi. El spune că nu e normal ca pensia uni magistrat să fie mai mare decât salariul şi e de părere că şi magistraţii trebuie să înţeleagă că nu e un privilegiu pe care îl au şi au o datorie în continuare.

Întrebat, sâmbătă, în emisiunea Insider Politic, la Prima Tv, dacă în opinia sa este corect ca pensia medie a unui magistrat să fie de 20.000 de lei iar pensia medie în sistemul contributiv să fie de zece ori mai mică, Robert Cazanciuc a răspuns:

„Am fost şi magistrat şi cred că sunt, în momentul de faţă, nu ştiu dacă e de bine sau de rău, singurul din Parlamentul României care a trecut prin cele trei puteri. Eu, când am început ca procuror activitatea, în 1995, aveam salariu 80 de dolari pe lună. După doi ani de zile mi-am cumpărat o Dacie 1300 din Germania şi ca să fac naveta cu maşina ne adunam patru procurori ca să putem plăti benzina. Altfel nu puteam. Deci din salariul meu mi-era imposibil să merg în fiecare zi cu maşina şi când a intrat Palatul de Justiţie în reparaţii şi ne-au împrăştiat care încotro, a trebuit să găsim formule şi puneam mână de la mână să cumpărăm benzină. Astăzi e o istorie aproape neverosimilă. Dacă salariul meu era 80 de dolari pe lună, azi pensia e de o sută de dolari pe zi. Am avut discuţia cu mulţi dintre ei şi am spus că s-a ajuns la un nivel… cred că suntem raportat la salariul mediu, pe locul I, II, III, oricum pe podium în Europa”; a povestit Robert Cazanciuc sâmbătă, la Prima Tv, la emisiunea Insider Politic.

El a precizat că a avut discuţii cu magistraţi cărora le-a propus să iniţieze chiar ei un demers prin care să arate că „nu e normal” ca pensiile să fie mai mari decât salariile.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: