Cazanciuc: Sunt sigur că finalizarea totală a MCV pentru România va coincide cu integrarea în spaţiul Schengen

Robert Cazanciuc
Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Senatorul Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei, afirmă că finalizarea totală a Mecanismului de Verificare şi Cooperare (MCV) pentru România va coincide cu integrarea ţării noastre în spaţiul Schengen.

„Din păcate, în prezent, stigma fostului MCV persistă prin faptul că România este ţinută departe de spaţiul Schengen, deşi întrunim toate condiţiile să fim acolo. Sunt sigur că finalizarea totală a MCV-ului pentru ţara noastră va coincide cu integrarea în spaţiul Schengen. Voi milita oriunde va fi nevoie pentru ca lucrul acesta să se întâmple cât de curând posibil”, a scris Robert Cazanciuc, vineri, pe Facebook.

Comisia Europeană a închis vineri în mod oficial Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru Bulgaria şi România, ce fusese introdus în 2007, la aderarea celor două ţări la Uniunea Europeană, ca măsură tranzitorie menită să faciliteze realizarea de progrese în domeniul reformei sistemului de justiţie şi în cel al măsurilor anticorupţie, precum şi în ceea ce priveşte criminalitatea organizată, în cazul Bulgariei, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: