Skip to content
Politică

Cazul AKH Viena. Bușoi, apel către Bodog: Viața unor semeni depinde de rezolvarea crizei!

secundatv.ro

Persistă dezbaterile din jurul problemei ivite după ce spitalul AKH din Viena a refuzat să mai primească pacienți români pentru transplant pulmonar. În acest context, europarlamentarul PNL Cristian Bușoi lansează un apel către ministrul Sănătății, Florian Bodog.

Concret, secretarul general interimar al PNL a scris miercuri pe Facebook că problema se poate rezolva prin „contactarea centrelor europene de transpant din alte state din Europa: Elveția, Spania, Franța, Marea Britanie”.

„Viața pacienților aflați pe lista de așteptare pentru transplant de plămâni la Spitalul AKH din Viena depinde doar de urgentarea procedurilor birocratice din Ministerul Sănătății. Ministrul Bodog trebuie să conștientizeze și să își asume că avem de-a face cu o criză în deplinul sens al cuvântului și că viața unor semeni depinde de rezolvarea acestei crize. Cu toată responsabilitatea spun că soluția rapidă constă în contactarea centrelor europene de transpant din alte state din Europa: Elveția, Spania, Franța, Marea Britanie. Este nevoie doar de voință. Ministerul Sănătății să se trezească din amorțeală și să acționeze de îndată. Comitetele de urgență și ședințele prelungite la nesfârșit nu vor salva viețile oamenilor, ba dimpotrivă. Ministrul Sănătății trebuie să își asume deciziile și să acționeze în interesul bolnavilor” este mesajul eurodeputatului Bușoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *