Cazul atacului cu bombă de la Arad. Noua strategie a procurorilor pentru arestarea fiicei afaceristului ucis

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Procurorii au o nouă strategie în ancheta atacului cu bombă de la Arad. Graba vine după ce fiica omului de afaceri care a murit în explozia din mai 2021 a fost lăsată în libertate. Instanța ar urma ulterior să stabilească termenul de judecată.

Primul pas în strategia procurorilor de la Parchetul General e să primească și să studieze cu atenție argumentele Curții de Apel București. Decizia prin care fiica omului de afaceri și cei doi presupuși complici ai săi care au fost lăsați în libertate trebuie motivată conform legii de judecătorul de drepturi și libertăți care a respins cererea de arestare, a explicat la Digi24 jurnalistul Andreea Georgescu.

Aceste argumente vor sta apoi la baza documentelor pe care Parchetul la va trimite la Înalta Curte unde se va judeca, cel mai probabil în cursul săptămânii următoare contestația Parchetului General. Insistă procurorii ca cei trei să fie plasați în arest preventiv. Invocă acuzațiile extrem de grave ce le sunt aduse – omor calificat, respectiv instigare la omor calificat în cazul fiicei omului de afaceri care este considerată în această anchetă creierul întregii operațiuni și cea care ar fi plătit puțin peste 100.000 de euro pentru ca tatăl său să fie ucis.

Acuzația a fost respinsă de femeie după ce a fost lăsată în libertate. Parchetul însă va marșa pe o respingere a argumentelor apărării care a susținut la primul proces că este vorba exclusiv de probe circumstanțiale pe care Parchetul le-a strâns, pe lângă denunțul obținut în acest caz de la unul dintre cei care ar fi fost implicat în lovitura de acum trei ani și jumătate.

Ar fi vorba de localizări ale telefoanelor mobile care îi plasează pe unii dintre suspecți în apropierea victimei în zilele dinaintea morții acestuia la finalul lunii mai 2021 și despre gesturi pe care aceștia le-ar fi făcut care ar demonstra, în opinia acuzării, că ar fi avut ceva de ascuns după declanșarea anchetei în acest caz în urmă cu trei ani și jumătate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: