Skip to content
Politică

Cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi la Brăila: principalul suspect s-a predat SURSE

News.ro

Principalul suspect în cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi la Brăila, Gabriel Husein, zis Dasaev, s-a prezentat, luni, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, însoţit de avocatul său, dar susţine că nu este implicat. Între timp, cei doi sportivi sunt în continuare internaţi în spital, iar clubul a prezentat împrejurările în care s-a produs incidentul.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru News.ro, că principalul suspect în cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi la Brăila, Gabriel Husein, zis Dasaev, s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, însoţit de avocatul său.

Potrivit surselor citate, bărbatul, un cunoscut membru al lumii interlope din oraş, închis în trecut pentru infracţiuni comise cu violenţă, susţine că nu a participat la bătaia colectivă din clubul brăilean şi neagă vehement că i-ar fi înjunghiat pe cei doi sportivi americani.

Anchetatorii îl audiază şi continuă cercetările.

Între timp, starea de sănătate a baschetbalistului rămas internat în Spitalul Judeţean Brăila a evoluat favorabil. Potrivit medicului Alina Neacşu, purtător de cuvânt al unităţii medicale, Joseph McClaim este conştient, cooperant, se simte foarte bine şi va fi mutat pe secţia de Chirurgie.

”Pacientul se simte foarte bine, chiar am vorbit cu el, ne-a spus că e bine. Va fi mutat în scurt timp în secţia de chirurgie”, a declarat medicul Alina Neaşcu de la Spitalul Judeţean Brăila.

Cel de-al doilea sportiv se află internat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, dar a refuzat să fie oferite date despre starea sa.

Conducerea clubului din care fac parte cei doi baschetbalişti răniţi în atacul de sâmbătă spre duminică anunţă că există un contact permanent cu Ambasada SUA şi cu familiile sportivilor. În plus, există o colaborare cu organele de cercetare penală din Brăila pentru soluţionarea cât mai rapidă a cazului.

De asemenea, conducerea clubului prezintă contextual în care s-a desfăşurat incidentul, rezultat în urma studierii imaginilor video de către organele de cercetare penală.

”Sportivii echipei Cuza Sport Brăila au fost atacaţi, în prima instanţă, de către un agresor, fără niciun motiv sau conflict prealabil. Aceştia au încercat să calmeze spiritele şi să părăsească locaţia, moment în care un grup de 8-9 indivizi (aşa cum reiese din imagini) au năpustit asupra lor. Menţionăm că acesta a fost momentul în care jucătorii de cetăţenie americană au fost agresaţi fizic prin lovituri de pumni, picioare, scaune aruncate şi înjunghieri repetate cu un cuţit. Acest incident nu a pornit, aşa cum este speculat în presă, din cauza unor prezenţe feminine din grupul atacatorilor, întrucât sportivii au venit într-un grup restrâns, neinteracţionând cu nimeni altcineva din incinta locaţiei”, se arată într-un comunicat remis de ACS Cuza Sport Brăila.

Incidentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică pe o terasă din Brăila.

Ambasada Statelor Unite ale Americii a anunţat că urmăreşte îndeaproape cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *