Skip to content
Politică

Cazul Belina. Cristescu, scut în jurul inculpaților: Consiliul Județean Teleorman, refuz în a fi parte civilă în dosar

Circul Politic

Luni, 27 iulie, a avut loc o ședință a Consiliului Județean Teleorman. Aștepările de la această adunare era ca instituția să se constituie, pentru moment, drept parte civilă în dosarul Belina. Realitatea a arătat altfel. Majoritatea consilierilor județeni ai Teleormanului au votat amânarea momentului până după momentul în care instanța se va pronunța definitiv și irevocabil asupra subiectului.

Pe acest subiect, jurnalista Carmen Dumitrescu, de la publicația liberinteleorman.ro, face cunoscute detaliile de culise ale ședinței Consiliului Județean Teleorman, printre care o precară atitudine combativă a opoziției, doar un singur consilier județean al PNL fiind mai vehement, numele acestuia fiind Bogdan Cocu: „a intervenit în cadrul ședinței ordinare, pentru a cere constituirea ca parte civilă în proces de îndată”. Ulterior, președintele Consiliului Județean a acționat bizar la procedura de vot a amendamentului care cerea constituirea Consiliului Județean ca parte civilă în dosarul Belina: „Cristescu a acceptat votarea acestui amendament, începând numărătoarea cu „voturile împotrivă”, nu așa cum se procedează în mod legal și corect, cu „voturile pentru”.

Mai jos, vă prezentăm o parte din articolul publicației locale din fieful lui Liviu Dragnea:

„Deși păreau să anunțe că se vor constitui parte civilă pentru recuperarea banilor județului în dosarul Belina, consilierii județeni ai Teleormanului au votat, cu puține excepții, să amâne momentul până după ce instanța se va pronunța definitiv și irevocabil asupra subiectului. Cu alte cuvinte, acțiunile civile pentru recuperarea prejudiciului din dosarul penal nr. 22120/3/2018, aflat pe rolul Tribunalului București, vor începe abia după o sentință definitivă. Motivul a fost exprimat în clar de președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu, încă derutat probabil după participarea la nunta fiului de Baron: „A tot fluctuat prejudiciul, noi nu avem o valoare exactă a lui, nu avem nimic concret. Consiliul așteaptă o sentință definitivă și irevocabilă, după care va acționa în instanță!

Atitudinea președintelui Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, n-a deranjat decât pe un singur consilier județean, un tânăr liberal, pe numele lui Bogdan Cocu, care a și intervenit în cadrul ședinței ordinare, pentru a cere constituirea ca parte civilă în proces de îndată. Însă, pentru a-și arăta mușchii, Cristescu a acceptat votarea acestui amendament, începând numărătoarea cu „voturile împotrivă”, nu așa cum se procedează în mod legal și corect, cu „voturile pentru”. Evident că slugile pesediste, mai numeroase, au înțeles cât de important e să-l acopere pe Dragnea, așa că au votat împotriva acestui amendament. La finalul ședinței, Bogdan Cocu ne-a declarat revoltat: „Ce se întâmplă acum cu dosarul Belina este o reeditare a dosarului Teldrum. Ce se întâmplă? Ei au tras acum de timp și au făcut această hotărâre de Consiliu, pentru ca, în cazul în care va veni cineva să-i cerceteze pe viitor că nu au făcut demersuri pentru recuperarea prejudiciului să se spele pe mâini. Adică, în loc să se constituie în parte civilă acum și să beneficieze de celeritatea dosarului penal, ei vor să aștepte să se finalizeze definitiv dosarul penal, prin care se va stabili un prejudiciu și abia ulterior să se constituie în parte civilă. Asta înseamnă că abia peste doi sau trei ani, după ce se finaliza dosarul penal, județul își va putea recupera prejudiciul acesta uriaș.

Citiți AICI articolul complet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *