Skip to content
Politică

Cazul Burnei, în atenția unui alt medic de top. Bacalbașa: Acolo este o luptă pentru putere! EXCLUSIV

viata-libera.ro

Decizia instanței Tribunalului București de a-i permite profesorului Gheorghe Burnei de a reveni în activitate este pe punctul de a declanșa o revoltă în rândul medicilor ortopezi din Spitalul Marie Curie.

Într-o scrisoare remisă Comisiei de Etică a unității, medicii amenință cu „greva, suspendarea contractului de muncă sau chiar demisia”,  în cazul în care controversatul profesor universitar își va relua activitatea în spital, după cum anunță adevărul.ro.

Cazul este privit dintr-o altă perspectivă de un medic cunoscut publicului, dr. Niolae Bacalbașa-Dobrovici, care, într-o declarație exclusivă pentru PSNews.ro, dezvăluie mecanismele care guvernează raporturile existente între membrii breslei.

Fără îndoială că profesorul Burnei este o personalitate medicală reprezentativă. Acum, lumea medicală este o lume feudală și, indiferent de schimbările din exterior, această structură feudală a lumii medicale universitare persistă.

Este o lume care generează simpatii și, mai ales, antipatii violente. Depinde de ce  le-a făcut el când le era șef. Tot ce s-a întâmplat cu Burnei poate avea două explicații. Fie s-a încercat să se ‘belească’ vârfurile medicinei românești, ori acolo este o luptă pentru putere”, consideră medicul gălățean, ajuns  deputat PSD.

La sfârșitul anului trecut, anchetatorii au deschis un dosar pe numele profesorului Gheorghe Burnei, acesta fiind acuzat că, în 15 cazuri, ar fi luat mită de la părinții unor copii pe care i-a consultat sau operat.

Conform rechizitoriului întocmit de procurori, sumele cerut de profesorul universitar ar fi variat între 50 de lei și 1350 euro.

În plus, anchetatorii susțin că Burnei ar fi condiționat și achiziția protezelor pentru micii pacienți de la o anumită firmă, iar operațiile erau efectuate uneori cu dispozitive medicale artizanale.

Citiți și: SCANDAL la ”Marie Curie”: medicii amenință cu DEMISIA

Însă, gestul colegilor lui Burnei  este taxat dur de  doctorul Bacalbașa. „Nu poți refuza să lucrezi. Și eu am avut indivizi pe care i-am urât printre colegi. Am avut un coleg la care, dacă mă gândesc, și acum îmi crește tensiunea, dar am lucrat cu el și am lucrat extrem de corect. Eu eram plătit pentru munca aia.

Dacă nu vrei să lucrezi cu el, nu ai decât să te muți. Dacă eu nu mai vreau să lucrez la Galați, la Reanimare, pentru că nu mă înțeleg cu doi inși,  nu intru în grevă, ci mă mut. De ce? Pentru că am un contract pentru munca aia. Aici e o chestie în care oamenii aceștia nu își onorează bănuții pe care îi primesc”, pune punctul pe „i” medicul gălățean.

Colegii profesorului universitar suspectat de luare de mită susțin că acesta ar fi folosit autoritatea sa în cadrul secției de ortopedie infantilă a spitalului pentrua obstrucționa activitatea altor medici, nelăsându-le acestora dreptul de a opta pentru alte tratamente chirurgicale.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *