Skip to content
Societate

Cazul Caracal a scos la iveală fața urâtă a României: Lipsa reperelor morale, condiția femeii în societate, indiferența

psnews.ro

Fostul consilier prezidențial Iulian Fota a explicat în legătură cu mersul greoi al anchetei de la Caracal faptul că acest caz nu reprezintă numai o criză prin care trece Ministerul Afacerilor Interne, ci și o criză de modernitate a României. Ne lipsesc reperele morale și indiferența față de cel de lângă noi, iar singura cale de a ieși din această criză este asumarea pasului spre secolul XXI, atât ca dotări tehnologice, cât și ca mentalitate.

Cazul de la Caracal nu reprezintă numai o criză a Ministerului Afacerilor Interne, ci și o criză de modernitate, a României, ca țară. Caracalul scoate la suprafață, dincolo de disfuncționalitățile din Poliție de la DIICOT această criză mult mai profundă. Lipsa reperelor morale, condiția femeii în societatea românească, indiferența față de cel de lângă tine ne arată ce prăpastie s-a căscat în ultimii ani între orașele mari și provincie. Și pe lângă toate astea găsim foarte multă sărăcie.

" "
" "

După abuzurile grave ale Jandarmeriei, din 10 august 2018, când protestatari pașnici au fost abuziv agresați chiar gazați , vedem acum un nou lanț al erorilor instituționale care a prejudiciat grav imaginea publică a MAI. Mai multe disfuncționalități grave ale Poliției au ieșit la iveală după crima de la Caracal, de la gestionarea lipsită de profesionalism a apelului la 112, până la erorile de derulare a anchetei pentru prinderea criminalului. Cred că momentul Caracal se adaugă altor situații de criză instituțională prin care această importantă armă a trecut, precum cea de la Timișoara, când un polițist a fost ucis de un urmărit internațional, sau mai recenta situație de la Galați.

Cred că va trebui să ne hotărâm ce vrem. Trebuie să facem pasul spre secolul XXI, atât ca dotări tehnologice, cât mai ales ca mentalitate, construind o Românie inteligentă. Soluția nu e să ne izolăm de lume și nici să căutăm un refugiu în trecut, într-o Românie tradiționalistă”, a explicat analistul pentru PSNews.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *