Skip to content
Politică

Cazul Caracal, o problemă de sistem. Ionel Dancă (PNL): Replica aceea – nu mai țineți linia ocupată! – o găsim la toți funcționarii cu carnet de partid

Inquam Photos / George Călin

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă a vorbit despre cazul tragic din Caracal. Acesta a precizat pentru PSNews.ro că nu vorbim despre un caz singular, ci despre o problemă la nivel sistemic. În viziunea liberalului întreaga responsabilitate pentru tragedie o poartă autoritățile centrale, care din 2017 au început un proces de demantelare a justiției cu scopul salvării unor politicieni ce aveau probleme cu legea.

Acesta nu este un caz singular, e o problemă de sistem. Nu vorbim doar de cazul de la Caracal, de niște polițiști care au răspuns într-un mod absolut josnic, inuman la apelurile disperate ale unui copil. Vorbim despre faptul că aceasta este atitudinea lor, dată de baronii care îi susțin în funcții în fața cetățeanului. Acea replică – nu mai țineți linia ocupată pentru că mai sunt și alte apeluri în așteptare – o găsim și la Tulcea și la Neamț, o găsim peste tot nu doar în poliție, ci și în spitale sau administrația publică, la toți funcționarii care sunt puși acolo cu carnet de partid. Aceasta este o boală a sistemului în întregului lui pentru că acei oameni se cred stăpâni pe funcțiile respective.

Atunci când au început, în ianuarie 2017, punerea în acțiune a planului de salvare a unor infractori din curtea proprie, din partid, începând cu liderul lor de partid, Liviu Dragnea, PNL a avertizat că pentru o mână de infractori, se dau drumul criminalilor în stradă. Și asta s-a întâmplat și cu fata de la Alba Iulia, s-a întâmplat și cu recidivistul de la Mediaș care a omorât în plină stradă și cu bătrânii tâlhăriți în scară de bloc, iar aceste lucruri se întâmplă pentru că 14.000 de infractori au fost eliberați pentru a scăpa niște politicieni corupți. Momentul în care majoritatea parlamentară dă un semnal de asemenea amploare, vă dați seama că acest semnal a dus la degradarea tuturor responsabilităților pe care le aveau cei care trebuiau să asigure ordinea publică”, a explicat liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *